ODO 1 – WION 1 (16-20)

Na een goede overwinning op Twist vorige week stond de volgende tegenstander weer op het programma. Thuiswedstrijd tegen Wion, waarvan we op papier best eens konden winnen. In het regenachtige Maasland zagen we eerst de A1 winnen van DES en het tweede won ook van Wion. Aan ons dus de taak om deze reeks voort te zetten. Deze week werd er weer goed getraind en werd er donderdag al besproken hoe wij deze wedstrijd in moesten gaan.

Voor de wedstrijd werd er tegen ons verteld dat we ons eigen spel moesten gaan spelen, dus niet te gehaast en de goede mensen uit laten komen. Ook in de verdediging moest er goed gecommuniceerd worden, liever te veel roepen dan te weinig. Eenmaal begonnen aan de regenachtige wedstrijd, was het Wion dat als eerst scoorde. De eerste helft ging gelijk op. Helaas net voor het einde nog twee doelpunten tegen waardoor wij de rust in gingen met een 9-8 voorsprong. In de rust werd duidelijk dat dit echt nog niet gespeeld was en de energie die wij in de wedstrijd staken door moesten zetten in de tweede helft. Er werd verteld hoe wij het de tweede helft moesten aanpakken, het eigen spel blijven spelen, mond dicht tegen de scheidsrechter en even bij elkaar komen als het anders gespeeld moest worden. Halverwege de tweede helft scoorde wij niet meer mee, bij een stand van 14 – 13 liep Wion uit naar een stand van 14 – 19. Na wat overtredingen, de beslissingen die werden genomen door de scheidsrechter kwamen wij niet meer in ons eigen spel waardoor de concentratie verloren ging. De wedstrijd is uiteindelijk verloren met 16 – 20.

Laten wij deze week weer hard trainen en punten uit deze wedstrijd meenemen om weer van te leren. Volgende week speelt het tweede en het eerste tegen Weidevogels uit, een tegenstander die wij ook vaak tegenkomen. Bedankt voor de support weer deze week en de reserves ook bedankt! Hopelijk zien wij jullie ook volgende week bij Weidevogels.