ODO 1 – Dunas 1 (30-11)

Eindelijk is het tijd voor de start van de korfbalcompetitie. Ik denk dat ik namens de hele selectie kan spreken dat we erg hebben uitgekeken naar dit moment. We hebben een aantal een goede en leerzame oefenwedstrijden achter de rug. Aan het begin was alles weer even wennen, maar bij iedere oefenwedstrijd werd de saamhorigheid groter en het spel beter. Na het doorhakken van enkele moeilijke keuzes in de opstelling door de coaches van het eerste en het tweede, gingen we vol vertrouwen de wedstrijd tegen Dunas in. Vorig jaar hebben we deze wedstrijd nog verloren, maar toen ging ook alles mis. Tijd voor revanche!

Voor onze wedstrijd de wedstrijd van ODO 2. Een zeer spannende wedstrijd tot het laatste kwartier. Toen ging het eerste even weg voor de wedstrijdbespreking en ging ODO 2 los. Ze liepen 5 doelpunten uit en wisten uiteindelijk een mooie (en welverdiende) 19-15 overwinning binnen te slepen.

Aan ons om dit voorbeeld te volgen. Vol energie gingen we de wedstrijd in. De omstandigheden waren perfect: windstil, aangename temperatuur en veel enthousiast publiek langs de lijn. We hadden er vooraf vertrouwen in, maar een betere start hadden we niet kunnen wensen. Binnen no-time stonden we 5-0 voor. Toen begon Dunas ook een klein beetje mee te scoren, maar ODO was niet te stoppen. Over alle schijven werd gescoord via veel diverse aanvallen. Dit resulteerde in een ruststand 15-6.

In de rust werd besproken dat het belangrijk was om op dezelfde voet door te gaan. De valkuil is groot om bij zo’n ruststand de tweede helft te verslappen. Maar we waren alle acht vastberaden om er weer vol voor de gaan de tweede helft. Met enkele kleine verbeterpunten in ons achterhoofd gingen we de tweede helft in. En we gingen gewoon verder waar we gebleven waren. Enkele minuten voor tijd zagen we dat de 30 doelpunten weleens realistisch kon zijn. Dus we gingen niet meer uitverdedigen en op zoek naar de laatste drie doelpunten. Tot in de laatste minuut was het spannend (?) of die 30e nog gescoord ging worden. Dunas zou deze wedstrijd niet verder komen dan 11 doelpunten. Twee minuten voor tijd hadden we de ene kans na de andere kans. Door een goede rebound konden we blijven herhalen, maar hij wilde nog niet vallen. Gelukkig wist de verdediging de bal weer snel te onderscheppen en kregen we als aanval nog één mogelijkheid. Wederom hadden we een paar kansen nodig. De spanning was in het publiek te merken, de ontlading des te groter toen de 30e viel. Wat een mooie wedstrijd. En wat een beleving in en rond het veld.

Vanaf deze plek wil ik graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze overwinning. De spelers van ODO 2, de coaches, verzorging en uiteraard het publiek. Zonder publiek hadden we de 30 nooit gehaald en was de beleving nooit zo geweldig geweest. Ook scheidsrechter en Dunas bedankt voor een sportieve wedstrijd.

Volgende week spelen we om spelen we om 15.45 in Den Haag bij GKV. Als dat iets te ver is voor u, dan zien we u graag de week erna om 16.00 uur als we tegen Twist spelen.