ODO 1 – KZ Danaïden 1 (15-10)

ODO 1 PAKT DE EERSTE PUNTEN DIT SEIZOEN!

Beste lezer,

Na vijf speelronden staat ODO 1 puntloos onderaan. In de wedstrijden tegen Weidevogels, DES (D) en KV Vitesse (Ba) was daar ook weinig tegen in te brengen. In die drie wedstrijden was de tegenstander simpelweg beter. Uit bij Luno had er een overwinning in gezeten en deze wedstrijd had eigenlijk wel over de streep getrokken moeten worden. Ook vorige week bij Dunas hetzelfde verhaal als bij Luno. Maar goed, cijfers liegen niet.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Weer lekker een thuiswedstrijd op het programma. En de tegenstander KZ Danaiden is geen onmogelijke horde. De richtlijnen lieten helaas geen publiek. Daarnaast was het weer ook niet heel uitnodigend om een lekkere pot korfbal te spelen. Wel was er de primeur van een livestream met circa 80 kijkers thuis. In de voorwedstrijd was het ODO 2 dat helaas vrij ruim het schip in ging tegen Excelsior 4.

De eerste helft was tekenend voor een kletsnatte veldwedstrijd: ouderwets bikkelen voor iedere bal, veel afstandsschoten te kort en weinig doelpunten. Een kleine voorsprong voor KZ Danaiden van 1-3 werd direct gecounterd naar 3-3. Waar de rust bereikt leek te worden in 4-4, vielen er plots 3 snelle doelpunten. Gelukkig twee in het voordeel van ODO wat een 6-5 voorsprong gaf. Toch wel lekker om met een klein mentaal voordeeltje de rust in te gaan.

De tweede helft was ODO beter. Verdedigend werd er goed druk gegeven op de schoten van KZ Danaiden. En daarnaast – erg belangrijk in deze omstandigheden – niet te veel onnodige vrije ballen en strafworpen weg gegeven. In de aanval werd ‘verstandig’ en ‘zakelijk’ gespeeld. De rebound was goed op orde en dit gaf voldoende gelegenheid om te herhalen. Ondanks de regen vielen er een aantal afstandsschoten binnen. Hiermee liepen we weg in de score. Door ook het laatste stukje goed, clean en degelijk te blijven verdedigen, heeft KZ Danaiden geen gelegenheid gekregen om aanspraak te maken op een punt of punten. Al met al een goede tweede helft en resulterend in een terechte overwinning: 15-10.

En ja… als die eerste overwinning binnen is, smaakt dat naar meer. In principe staat GKV (H) uit op het programma a.s. zaterdag 17 oktober. De grote vraag is alleen of Rutte het verantwoord vindt… De toekomst zal het uitwijzen. Deze overwinning pakt niemand ons meer af. Uiteraard ook het (thuis!)publiek bedankt!