ONDO (G) D1 – ODO D1 (7 – 3)

Vorige week begon ODO D1 aan het avontuur in de hoofdklasse. 4 spelers van de huidige D1 hadden vorig jaar al in de D1 gespeeld, maar de overige 6 spelers, zijn overgekomen uit de E1 en E2 van vorig jaar. Het was daardoor ook erg lastig in te schatten waar ODO D1 stond ten opzichte van de andere ploegen in de poule, Nieuwerkerk, ONDO en Fortuna. Gelukkig hadden we 1 oefenwedstrijd om te oefenen met in 2 vakken spelen, want ook dat was nog even wennen. Vorige week dan voor het echie, tegen Nieuwerkerk. ODO D1 verraste ons meteen door steengoed te verdedigen en mee te gaan met het niveau van de tegenstander. Daaruit bleek ook gelijk het nadeel van om de 2 doelpunten wisselen. Na ongeveer 5 minuten in de tweede helft viel toen het 2e doelpunt en werd er eindelijk van vak gewisseld. Helaas verloren de wedstrijd met 3-4. Maar iedereen was erg trots dat we de tegenstander zo goed weerstand hadden kunnen bieden.

Gisteren mochten we al vroeg bij ONDO spelen. ONDO had vorige week ruim van Fortuna gewonnen. Dus het was weer best spannend of ODO D1 ook ONDO kon bijhouden. Noah was op zijn krukken meegekomen om zijn team aan te moedigen. Hopelijk weten we deze week meer, hoe het de knie van Noah is. Zonder Lennart, die aan het verhuizen was, maar met Remco langs de lijn, keken we met gezonde spanning naar de eerste paar minuten.  Het was weer genieten! Binnen 1 minuut wist Tess een doorloopbal te scoren, 0-1! Vervolgens pakte ONDO de leiding en wist ODO ook nog 1x te scoren, door een strafworp van Minke. Ruststand 5-2. Complimenten werden uitgedeeld in de rust en besproken waar we ons spel konden verbeteren en ONDO nog moeilijker te maken. Wat een strijdlust hebben we gezien de 2e helft! Een aantal kansen werden gecreëerd, maar alleen Tess wist weer een doorloopbal (wel op de Tess manier, maar die telt ook) te maken. Verdedigend zat ODO er bovenop en ONDO wist nog maar 2x te scoren in de tweede helft. Eindstand 7-3.

Als ODO D1 deze stijgende lijn erin kan houden, gaan we binnenkort ook punten pakken!