Vitesse (Ba) 1 – ODO 1 (18-16)

Gister stond de wedstrijd tegen Vitesse op de planning. Vitesse staat bekend als een makkelijk scorende ploeg over alle schijven. Thuis verloren we in de slotfase nipt na een goede pot. We waren dan ook gebrand om de punten mee terug te nemen naar Maasland.
Met Cynthia (hopelijk voor de laatste keer) en Joyce (helaas voor langer) nog op de bank, ook deze week weer met Kim en Daphne in de basis. Rick was deze week aan de beurt als reserveheer, dus startte Lennart, Jesse, Willem en Wouter in de basis.

De wedstrijd ging van start en pas na 4 minuten vond Vitesse als eerste ploeg de korf middels een strafworp. Zij scoorde hierna nogmaals: 2-0. Voor ODO de directe taak om het gat niet groter te laten worden. Er werd goed verdedigd en aanvallend maakte Wouter een mooi afstandsschot! 2-1. ODO stond verdedigend sterk, echter kwamen we aanvallend moeilijk tot kansen, er waren veel één-schots aanvallen en er werden er veel pass fouten gemaakt waardoor Vitesse meer balbezit kreeg. Hierdoor liep het gat uit tot 4 punten en stond het na 15 minuten 7-3.

In het tweede deel van de eerste helft werden minder fouten gemaakt en kwamen we aanvallend meer aan bod. Isa kwam erin voor Jenny en met schoten van Wouter, Jesse en Kim werd het gat gedicht naar 1 punt verschil: 7-6. Vitesse maakte voor rust nog 1 doelpunt waardoor we de rust in gingen met 8-6 in het voordeel van Vitesse. Gezien de eerste helft mochten we blij zijn met deze stand en was het gat nog te overzien. Korfballend hadden we het moeilijk, maar door de grote inzet en passie maakte we het Vitesse moeilijk en bleven we bij. Aan ons de taak om deze inzet vol te houden in de tweede helft.

Vitesse scoorde direct na rust en vergrootte het gat naar 3 doelpunten: 9-6. Hierna volgde een periode waarin het gelijk op ging. ODO bleef strijd leveren. De scheidsrechter had de wedstrijd de eerste helft strak gehouden, echter leek hij dit de tweede helft niet te doen.
De wedstrijd werd feller en de duels werden heviger. Zo ging Willem in duel met de geïrriteerde dame van Kim welke een asociale schouderduw uitdeelde vlak bij de lijn (en tafel), wat niets meer met korfbal te maken had en gelukkig goed afliep. De scheidsrechter trad hier niet tegen op.

ODO verkleinde het gat naar 1 verschil met een schot van Wouter en een strafworp van Jesse en een kwartier na rust stond het 11-10. De heer van Wouter bleef helaas echter de korf vinden van verre afstand onder enorme druk vanuit Wouter. Rick kwam er aanvallend in voor Lennart. Via een strafworp van Willem en een schot van Diana werd het een spannende slotfase. Met nog 10 minuten op de klok stond het 13-12 en hadden we mogelijkheden om de stand gelijk te trekken sinds het begin van de wedstrijd. Er waren kansen en de strijd was er. Helaas werd de korf niet gevonden en draaide een aantal ballen net de korf uit. Bij Vitesse vielen de ballen wel en met nog 7 minuten op de klok stond het 15-12. In deze fase kun je opgeven of doorgaan en hierin koos ODO voor de laatste optie. Schoten van Wouter en Rick zorgde ervoor dat de stand 4 minuten voor tijd 15-14 was. In deze fase ook weer mogelijkheden tot gelijkspel, echter vielen de ballen aan de kant van Vitesse wel. In de laatste minuten van de wedstrijd nog veel snelle doelpunten aan beide kanten, maar we wisten Vitesse niet te kloppen. Eindstand 18-16.

Strijdt geleverd: JA. Goed verdedigd: JA. Mogelijkheden: JA. Punten: NEE. Het was deze wedstrijd zeker mogelijk geweest om in ieder geval een punt te pakken. Gezien de stand staan komende weken een aantal belangrijke wedstrijden op de agenda. Als we met dezelfde strijd en passie spelen moeten hieruit nog 8 punten te halen zijn. In de poule geen verrassende uitslagen: Twist wint van Paal Centraal (PC), Maasssluis wint van Reeuwijk en in ons voordeel spelen Korbis en WION gelijk tegen elkaar.

De stand is als volgt:

Het zal onderin spannend gaan worden. Aan ons de taak om PC, WION, Korbis en Reeuwijk onder ons te houden. Van deze ploegen gaan we in de komende 4 wedstrijden Reeuwijk (thuis), Korbis (uit) en WION (uit) nog tegen komen en daarbij nog de kraker thuis tegen Maasssluis. Aan ons de taak om deze wedstrijden te winnen, hierbij ook lettend op het onderling resultaat. Als eerste op de planning staat op 7/3 Reeuwijk om 19.00 uur thuis in de Hofstede. Uit verloren we deze pot door aanvallend niet scherp te zijn met 17-13. Stap 1: WINNEN. Stap 2: met > 4 doelpunten verschil. Hierna op 14/3 Korbis uit om 17.35 uur, op 21/3 Maassluis thuis om 19.00 uur en op 28/03 de afsluiting van het zaalseizoen bij WION om 16.30 uur. Zowel Korbis als WION werden thuis gelijkspel. Stap 3-5: WINNEN.

Ook dit weekend reserves weer bedankt! Zonder jullie geen complete selectie. Ook de vele meegereisde supporters maakte de strijd afgelopen weekend makkelijker, bedankt hiervoor! We hopen jullie ook de komende 4 wedstrijden weer te zien!