Vitesse (Ba) 2 – ODO 2 (20-15)

Beste lezer! Afgelopen zaterdag mocht ODO 2 zich opmaken voor een wedstrijd tegen Vitesse. Vitesse is een sterke tegenstander en staat dan ook bovenaan in onze poule. 2 maanden geleden konden we ze in de Hofstede een helft goed bijhouden maar werden we in de 2e helft weggespeeld. Aan ons was dus de taak om nu de hele wedstrijd bij te blijven. Aron was helaas nog niet herstelt van een blessure die hij in de wedstrijd tegen Twist opliep. Daarom mocht Mark weer een zaterdag mee met de selectie. Ook Sam speelde weer met ons mee! Wordt enorm gewaardeerd!

De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Beide ploegen hadden moeite om de korf te vinden. Verdedigend zat het bij ons goed en Vitesse scoorden in het eerste kwart vrijwel alleen uit vrije ballen en stippen. Na het eerste kwart ging Vitesse wat makkelijker scoren terwijl wij nog steeds moeite hadden om de korf te vinden. We creëerden veel kansen, maar konden ze niet afronden. Doordat wij niet scherp waren in de afronding stonden we met rust 3 doelpunten achter. Het was in de rust duidelijk dat de afronding beter moest. 2e helft was die afronding dan ook beter. We maakten het Vitesse lastig door verdedigend veel druk te geven en aanvallend goed te spelen. We wisten een paar keer het gat te dichten naar 2 doelpunten. Helaas konden we het aan het eind van de wedstrijd verdedigend niet meer dicht houden en liep Vitesse, mede dankzij wat dubieuze beslissingen van de scheids, doelpunt voor doelpunt weg. Dit resulteerde in een 20-15 eindstand.

Uiteindelijk kunnen we trots zijn op het spel dat we hebben laten zien tegen de koploper. Als we scherper waren geweest in de afronding had er zeker een stunt ingezeten. De positieve dingen zullen we dan ook mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd. Op 7 maart spelen we een hele belangrijke wedstrijd tegen Reeuwijk, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Een ploeg die door het gelijkspel tegen Maassluis afgelopen zaterdag op evenveel punten staat als wij.

Bij deze wil ik het publiek bedanken dat de moeite heeft genomen om naar Barendrecht af te reizen. Wij hopen u op 7 maart weer in onze eigen Hofstede te zien bij de belangrijke wedstrijd tegen Reeuwijk.