ODO 1 – WION 1 (21-21)

Beste lezer,

Wion stond zaterdag op het programma voor de selectie. Een bekende van het veldseizoen. Op het veld wist ODO 2 ruim te winnen. ODO 1 verloor nipt, na een niet al te beste wedstrijd waar de scherpte aan onze kant ontbrak. Zaak om revanche te nemen dus.

Eerst was het de beurt aan ODO 2, die goed uit de startblokken schoten en in de eerste helft een voorsprong namen. Echter Wion wist in te lopen en de rest van de wedstrijd ging het vrijwel gelijk op. Helaas was het toch Wion dat aan het langste eind trok. Naar mijn mening had er meer ingezeten en was minimaal een punt terecht geweest.

Na de bloedstollende wedstrijd van het 2e, was het tijd voor het 1e. Het warmlopen was in een bijzondere setting alvast van start gegaan. De gang blijkt multifunctioneel te zijn. De scheidsrechter van ODO 2 vond het niet nodig om langs de lijn warm te lopen tijdens de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal van ODO 2, kon de warmloopsessie verplaatst worden naar de hal. Iets later dan gepland, maar in een goed gevulde sporthal kon de wedstrijd beginnen.

Willem opende de score met een vrije bal. Gevolgd door een aantal rommelige aanvallen aan onze kant. De verdediging had het goed onder controle, maar kon niet voorkomen dat 6 minuten later de 1-1 binnen viel. Tot 3-3 ging het gelijk op. Daarna wist Wion een gaatje van 2 te slaan. Via doelpunten van Jesse, Lennart en Rick stond er na 22 minuten een tussenstand van 6-6 op het scorebord. In de minuten die volgden tot aan de rust werd er door beide ploegen makkelijk de korf gevonden. Zo gingen we rusten met een tussenstand van 11-10. Het spel was goed, maar we lieten toch af en toe nog makkelijk doelpunten door, wat zonde is. Eigenlijk had Wion ook wel een plan dat aardig werkte en zij hadden een paar spelers die redelijk makkelijk tot schot kwamen. Maar als we zo door gingen, zouden we de wedstrijd zeker wel naar ons toe kunnen trekken.

Na de rust was het Wion dat van 2,5 meter mocht aanleggen voor de gelijkmaker. Daarna wist ODO een gaatje van 2 te slaan. Dit was de eerste keer dat wij een voorsprong van 2 punten pakten. Dit blijkt ook de laatste voorsprong te zijn van de wedstrijd. Nadat Wion gelijk wist te maken, kwamen zij elke keer op voorsprong en maakten wij weer gelijk. Hierdoor bleven we toch een beetje achter de feiten aanlopen. Vlak voor tijd wist Wion weer op een voorsprong van 2 punten te komen en weer moesten wij dit recht zien te trekken. Dit keer met nog maar enkele minuten op de klok. Een spannende slotfase. Gelukkig Willem wist met een doorloop de stand op 20-21 te zetten. Wouter maakte ook een goede actie naar binnen en wist de bal in de handen van Willem te krijgen, die de gelijkmaker binnenschoot!

Ik heb geen nagels meer over na deze wedstrijden. Gezien het verloop van de wedstrijd denk ik dat we blij moeten zijn met een punt, maar toch kan ik er nog niet helemaal blij mee zijn. Van te voren hadden we uiteraard de doelstelling om deze gasten in te maken en alle punten in Maasland te houden. Gezien de stand en kwaliteit binnen de selectie, is het zeker mogelijk om van Wion te kunnen winnen. Zowel ODO 1 als ODO 2. Gelukkig krijgen we nog een keer de mogelijkheid om dit te laten zien in de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen.

Goed om te zien dat het publiek weer in grote getalen naar de Hofstede is gekomen. Bedankt!! We kunnen jullie steun goed gebruiken. Ook het team van de week, de kangoeroes, hebben ons super goed aangemoedigd. Volgende week mogen we weer in onze eigen sporthal aantreden. De eerste return wedstrijd staat op het programma. We ontvangen Paal Centraal. De selectie wist beide wedstrijden in Delft te winnen. Laten we dit herhalen in Maasland. ODO 2 begint om 17.45 uur, waarna ODO 1 om 19.00 wordt ingefloten.