Maassluis 1 – ODO 1 (15-13)

Sinds 2 jaar stond de wedstrijd Maassluis – ODO weer eens op het programma. Een echte regioderby. Vooraf werd er door beide ploegen en supportersgroepen heel erg naar toe geleefd. Dankzij de bijzondere positie van ondergetekende (trainer/coach van Maassluis B1, speler van ODO 1), kreeg ik dit van beide kampen mee. Derby’s zijn vaak de leukere wedstrijden voor zowel spelers als publiek, met veel spanning en strijd. En van spanning was bij de 2e teams van beide ploegen zeker sprake. Waar Maassluis de overwinning in de laatste minuut wist te ‘stelen’, had ODO zeker aansprak op minimaal een punt. Zo werkt het helaas in de sport, soms valt het goede kant op, en soms ook niet. Aan het eerste de taak om wel een overwinning te boeken om ook het tweede een beetje tegemoet te komen.

Het publiek van beide ploegen was in grote getalen op deze wedstrijd afgekomen en de Olympiahal zat goed vol. Maassluis kreeg als eerste de handen op elkaar van het publiek door de eerste aanval gelijk te promoveren tot een doelpunt. Hierna vielen de doelpunten wat moeizamer aan beide kanten. Mede door het missen van een aantal opgelegde kansen. Het was Maassluis wat steeds het initiatief nam maar nog niet kon weglopen. Tot 3-3 toen het eerste gat van 2 werd geslagen door de thuisploeg. Hierna wilde Maassluis doordrukken en tegen het einde van de eerste helft hadden ze een gat van 4 te pakken. Om niet te ver achter te raken moest ODO voor rust er nog iets tegenover stellen. Dit lukte min of meer met 1 doelpunt wat resulteerde in een 8-5 ruststand.

Waar Maassluis in de eerste helft uit de startblokken schoot, was het in de tweede helft de beurt aan ODO. Er kwam wat meer beleving en na rust werd het gat gelijk teruggebracht naar nog maar één doelpunt. Maassluis kon zich echter net op tijd weer oprichten en liep weer uit naar 3, en later nog naar 4 verschil. ODO bleef er wel voor vechten, maar bij Maassluis vielen de doelpunten net wat eenvoudiger. Zij hoefden iets minder moeite te doen om een goal te maken. ODO wist het gat nog wel weer te verkleinen naar 2 maar dichterbij dan dat zouden we niet komen. Tot het einde is er gestreden voor elke bal (tot bloedens aan toe) maar het mocht niet baten. Maassluis was de betere ploeg vandaag. De verdediging van ODO was wederom dik in orde. Met het minste aantal tegentreffers van de hele competitie, werden er ook maar 15 doelpunten door gelaten tegen koploper Maassluis. Wat een goede prestatie is. Maar 13 doelpunten zelf maken is simpelweg te weinig. Het aandachtspunt is helder. Aan ons de taak om daar volgende week thuis tegen WION weer stappen in te zetten. We hopen dan weer net zo veel publiek te mogen verwelkomen als vandaag.