Paal Centraal 1 – ODO 1 (11-21)

Beste lezer,

Het zaalseizoen is dan nu écht los! De voorbereiding was redelijk lang. Op 29 oktober was de eerste training. In de dagen hierna volgden er drie poulewedstrijden voor de Haagse Korfbaldagen voor ODO 1. Drie nuttige oefenwedstrijden. Op een doordeweekse donderdagavond mocht ODO 2 oefenen tegen Dijkvogels 2 in Maasdaaik. Vorige week 16 november was ‘de generale repetitie’ in twee thuiswedstrijden tegen de selectie van ALO. De ODO selectie liet zien klaar te zijn voor de competitie.
In deze eerste speelronde werden de degens gekruist met Paal Centraal (PC) 2 en PC 1. Ondanks dat dit pas de eerste speelronde was, werden deze wedstrijden als ‘cruciaal’ bestempeld.

ODO 2 beet het spits af deze avond op de Sportcampus van de TU Delft. Martijn v V startte basis en het is erg prettig dat hij er weer bij is. Aan dameskant waren er de nodige verschuivingen om de puzzel te kunnen leggen. Liza (A1) en Cynthia betraden daarom het veld bij 2. De start was voor PC 2. Een snelle 2-0 voorsprong. De rentree van Tinus werd direct bekroond met een doelpunt. Een rake vrije bal van Kim herstelde de orde weer. Echter was het eerste aanvalsvak van PC gevaarlijk. Met name de beide dames zorgde voor veel dreiging en doelpunten. Gedurende de eerste helft kregen we hier wel meer grip op, maar nog niet voldoende. In de aanval werden prima doelkansen gecreëerd. Niet extreem veel doelkansen, maar het afronden was (wederom) weer goed op orde bij ODO 2. Beide teams betraden de kleedkamers met een ruststand van 7-9. 7 tegendoelpunten waarvan 5 door één dameskoppel van PC. En vlak voor rust waren Sam Z (A1) en Twan al ingevallen. De tweede helft kende feitelijk het zelfde verloop als de eerste helft. Twee a drie momenten kon ODO 2 écht doordrukken naar vijf a zes verschil, maar PC bleef aan het elastiek hangen. Doordat het verschil wel rond de 4 goals bleef, was de overwinning nooit echt in gevaar. Eindstand 14-18. Al met al een gedegen overwinning voor ODO 2. Een lekker begin en belangrijke punten.

Circa 15 minuten later dan gepland startte ODO 1 aan haar eerste wedstrijd. Een wedstrijd met veel oud-bekenden in het veld. Zo was Jesse nu tegenstander van PC, na een aantal seizoenen gekorfbald te hebben voor PC. Aan de zijde van PC stond Jeroen van Uffelen in de basis. Jeroen speelde zijn gehele jeugd bij ODO. Ik spreek in ieder geval voor mezelf, maar zeker ook voor de spelers, trainer, staf en supporters: ”we hebben er zin in!”. ODO 1 kende een goede voorbereiding, maar zoals Willem in de rondo vooraf zei: ”daar hebben we nu helemaal niks meer aan, we beginnen allemaal weer op nul.”
ODO 1 opende fel, zeer scherp en gedreven. Zonder de aanvallende krachten te kort te doen, het was verdedigend erg goed op orde. Een goede voorbereiding is het halve werk en het wierp zijn vruchten af. Resulterend in slechts 4 tegendoelpunten in één helft. In aanvallend opzicht was het zeker niet slecht, maar nog wel wat ruimte voor verbeterpunten. Naar mijn mening waren de 9 doelpunten te weinig ten opzichte van de gecreëerde kansen. Ook in het middenstuk van de eerste helft bleven we te lang ‘droog’ staan. De verhoudingen in het veld waren groter dan de ruststand deed vermoeden: 4-9. Net als bij 2 was de tweede helft in deze wedstrijd ook min of meer vergelijkbaar met de eerste helft. ODO 1 verdient hier absoluut de complimenten dat er goed is doorgedrukt. Het verschil werd vergroot in de score. En in de verdediging zijn de duimschroeven stevig aangedraaid. Slechts 11 tegendoelpunten is een prima teamprestatie. Ook werd er tot de laatste seconde gevochten voor ieder doelpunt. De teller bleef op 21 staan. Uiteindelijk een prima score. Einduitslag 11-21.

In de nazit kwamen we tot de ontdekking dat dit weekend het eerste ‘4-punten-weekend’ is. De sfeer is goed, iedereen heeft het naar zijn/haar zin en deze 4 punten zijn de bekroning hiervan. De kop is eraf voor dit zaalseizoen. De 4 punten voelen heerlijk. Natuurlijk willen we dit doorzetten naar volgende week. Thuis tegen Twist, maar ook Twist zal dit willen. Voor ODO zijn de wedstrijden tegen Twist het moment om revanche te kunnen halen. In de regenachtige wedstrijden op het veld lieten we ons bij vlagen afbluffen. U bent van harte welkom op zaterdag 30 november om 17:45 uur en 19:00 uur in sporthal De Hofstede. Uiteraard eerst de Reserveteams en aansluitend het vlaggenschip.

Tot slot dank aan Liza, Sam en Gysa. Uitstekend ingevallen. We gaan jullie nog wel meer nodig hebben… Ook dank aan het meegereisde publiek. Top dat er velen de moeite namen om af te reizen naar Delft! Ik hoop tot zaterdag.