ODO D1 – Fortuna D3 (5-0)

Wat een geweldige wedstrijd hebben we gisteren gespeeld! De teams waar we deze poule tegen spelen, ontlopen elkaar niet zoveel. Waar we begonnen met 3 verliespartijen, hebben we in de returns al laten zien beter te zijn geworden. Gisteren tegen Fortuna was dat helemaal duidelijk. Uit speelden we een leuke wedstrijd, maar ging Fortuna nog wat slimmer om met de kansen en verloren we 6-4. Gisteren was daar vanaf begin van af niets te zien. In onze verdediging zaten we er van begin tot einde 1e helft boven op. “De aanval begint in de verdediging” of “aanvallen is de beste verdediging” wordt wel eens gezegd en dat hebben wij laten zien zeg! Fortuna kwam niet aan aanvallen toe doordat wij zo balgericht aan het verdedigen waren. Heel tof! In onze aanval kregen we voldoende tijd én ook kansen om te scoren, maar waren we nog te slordig. Met rust was het dus ‘slechts’ 1-0 door mooie aanval over 4 personen en doelpunt van Dominique, waar het misschien al 5-0 had kunnen (moeten) staan.

De tweede helft kwam Fortuna iets meer aan aanvallen toe, maar kwamen wij al wel snel op 3-0 door 2 snelle doelpunten van Lynn! De 2-0 was een mooie onderschepping van invalster Birke die meteen Lynn een mooie doorloop aangaf. Heel gaaf om te zien dat Noor en Birke ook prima mee konden draaien en dat het dus goed is dat we tweemaal per week met D2 en D1 samen trainen. De doelpunten gaven ODO nog extra vertrouwen en via mooie doelpunten van Tess en Naomi werd de eindstand op 5-0 gezet. Heel bijzonder daarbij is dat we de hele wedstrijd zo goed hebben verdedigd dat we geen enkel tegendoelpunt hebben gekregen! Echt heel knap, want daar begint het mee. Wat vooral ook het verschil was met de eerste paar wedstrijden dat we steeds makkelijker en beter de bal kunnen laten gaan. Niet veel (helaas nog wel enkele) slappe boogballen worden er nog gegooid en steeds betere techniek van uitstappen langs je tegenstander en met buitenste hand gooien. Zelfs werd er al een enkele diagonale bal gegooid, bijvoorbeeld door Noah waar ook het laatste doelpunt uit voort kwam. Wat natuurlijk ook hielp gisteren, dat er zoveel ouders  en grootouders langs de lijn stonden! Voor de kinderen een leuke extra stimulans. Na de wedstrijd was het nog extra feest en mocht Lynn alvast trakteren voor haar verjaardag.

Nu is de veldcompetitie ten einde, trainen we nog wel even door buiten, maar gaan we binnenkort de zaal weer in voor een nieuw seizoen. Er zijn al 2 oefenwedstrijden gepland, dus dat is fijn. We moeten er helaas nog wel even 3 weken op wachten door een wat ongelukkige planning van de bond. In tussentijd trainen we lekker door en zorgen we dat we er aan begin van het zaalseizoen nog beter voor staan!

Tot ziens op de trainingen deze week. Groeten van een trotse coach! Hou het zo vol jongens en meiden.