Achilles (Hg) F2 – ODO F1 (5-27)

Het was de laatste wedstrijd van dit veldseizoen. We hadden vorige week al gevierd dat we kampioen werden, deze wedstrijd mochten we laten zien dat dat terecht was.

Het regende veel vandaag en de ouders stonden bijna de hele wedstrijd met een uitgeklapte paraplu langs de kant. Voor de spelers (en de coach?) maakte dit niet uit. De F1 ging fel van start. Door 2 doelpunten van Feline en 3 van Mees was de stand al snel 1-5. We speelden goed over, liepen goed vrij en we verdedigden zo goed dat overgooien heel moeilijk was voor Achilles. Vlak voor de rust maakte ook Fleur een mooi doelpunt. In de volgende aanval kreeg Fleur zelfs een strafworp mee. Feline maakte deze mooi af. Met een 1-7 stand gingen we naar de eerste korte rust.

In het 2e kwart was Anne in het veld gekomen. Na een tegendoelpunt scoorde zij 5x op rij. De tussenstand was opgelopen tot 2-12. Het dertiende punt was voor Bas. Alweer had Het hele team gescoord. Door Anne was de ruststand 3-14.

De tweede helft gingen weer verder waar we gebleven waren. We liepen goed vrij als we de bal hadden en we verdedigden heel geconcentreerd. Door doelpunten van Anne en Feline was de stand na 3 kwarten 4-19.
In de laatste 10 minuten gingen we ook doorloopballen nemen. Feline was ook op het laatst nog zuiver en was de eindstand 5-27.
Het was een mooie wedstrijd om te zien en ook leuk om te zien hoe een team dat aan het begin van het seizoen nog aan elkaar moest wennen zo gegroeid is. Alle kinderen zijn in dit seizoen echt zichtbaar beter geworden. Wij kijken uit naar het zaalseizoen, al was het maar omdat we dan droog langs de lijn kunnen staan.