ODO 1 – Reeuwijk 1 (16-13)

Op zaterdag 28 september stond de wedstrijd tegen Reeuwijk op het programma. De eerste 3 wedstrijden van het seizoen gingen verloren en ondanks dat dit tegen de, voor zaterdag, top 3 van de ranglijst was, moest deze negatieve reeks doorbroken worden. Een overwinning was eigenlijk niet meer dan noodzaak. Niet alleen om van de hatelijke 0 af te komen maar ook om aansluiting te houden bij de rest van de ploegen, waaronder Reeuwijk. Ondanks de voorspellingen was het weer geen belemmering voor een mooie korfbalmiddag en was de temperatuur zelfs aangenaam te noemen. Reeuwijk begon aanvallend scherper aan de wedstrijd en kwam zodoende op een 2-0 voorsprong. *Spoiler alert* Dit was tevens de laatste voorsprong waar ze deze middag van zouden gaan genieten. De rest van de eerste helft was het steeds ODO wat het initiatief nam en op voorsprong kwam. Soms met 2 doelpunten, soms met 1, maar altijd was het Reeuwijk dat weer terug kwam. Het was een zeer gelijk opgaande wedstrijd. En het was duidelijk dat de uiteindelijke winnaar tot het uiterste zou moeten gaan om dit te bewerkstelligen. De 7-7 stand in de rust was een goede afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

De tweede helft ging vervolgens op dezelfde voet verder waar de eerste helft gebleven was. ODO nam steeds het initiatief door op voorsprong te komen maar elke keer kon Reeuwijk dit effectief counteren. Halverwege de 2e helft brak er een soort impasse aan, het leek er op dat beide ploegen een patstelling hadden bereikt. Bij een 10-10 stand staakte het scoreverloop voor geruime tijd. Aanvallend wist ODO geen vuist te maken en werd fout op fout gestapeld waardoor er niet of nauwelijks kansen werden gecreëerd. Daarentegen stond het verdedigend goed en werd de aanval van Reeuwijk onschadelijk gemaakt, waardoor de aanval van ODO de mogelijkheid kreeg om zich door deze fase heen te slaan. Het was strijden, het was vechten, het was schelden, maar uiteindelijk viel de goal! De ontlading die volgde was helaas van korte duur want Reeuwijk deed weer wat ze heel de wedstrijd hadden gedaan, namelijk gelijk maken. Het ritme werd weer opgepikt, maar het gevoel bij ODO was anders. Als we zelfs in die moeilijke fase door zijn blijven gaan en ons niet uit het veld hebben laten slaan gaat niets dat meer doen. Deze wedstrijd gaan we winnen, ongeacht hoe. Reeuwijk was echter niet van plan dit zomaar te gaan laten gebeuren, bood weerstand en klampte krampachtig aan. Tot 3 minuten voor tijd… Toen werd er voor het eerst een gat van 3 doelpunten geslagen. Ontlading, dit kan niet meer fout gaan… Zou je denken… Tot Reeuwijk een minuut later toch nog een keer scoorde. Zouden ze dan nog een keer terugkomen? Het antwoord is nee, want een minuut voor tijd werd het gat weer op 3 gebracht en kwam het verlossende fluitsignaal. Winst! Eindelijk! Soms was er goed spel, soms niet, maar altijd was er passie en strijd. Zelfs (of misschien juist) in de moeilijke fases. Daar kunnen we op voortbouwen, als we dat laten zien komt de rest vanzelf.

Speciale dank aan het publiek wat ondanks de weersvoorspellingen en negatieve uitslagen toch in grote getale op kwam dagen en de ploeg door de moeilijke periode heen heeft geholpen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het team van de week, de F’jes. Jullie enthousiasme en geschreeuw heeft ook zeker aan deze overwinning bijgedragen! Bedankt allemaal!

De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas weer 19 oktober. Maar de 2 uitwedstrijden voor die tijd zijn relatief dichtbij in respectievelijk Rotterdam en Vlaardingen. Bij mooi weer een fietscombi? Hoe dan ook, uit of thuis, we zien jullie graag weer terug!