Weidevogels E1 – ODO E2 9-5

Op een druilerige zaterdagochtend in Bleiswijk….alle spelers ietwat zenuwachtig, gespannen en stuiteren. Vandaag zou het kunnen gebeuren. Bij winst in ieder geval gedeeld kampioen. De thuiswedstrijd tegen Weidevogels was niet gemakkelijk (ondanks een 14-6 overwinning) Weidevogels was toen niet scherp. De eerste 10 minuten lieten zien dat er veel spanning zat in jullie koppies, waar WV vrij uit speelde en heel veel kansen kreeg maar gelukkig niet veel scoorde. Na een 2-0 achterstand wisten we ook te scoren maar Weidevogels liep uit naar 4-1. Nog meer spanning en hoe ga je daar mee om? Uit het hoofd praten? Vertrouwen geven en hebben? De 2e 10 minuten begonnen met een goal van WV en dat helpt niet. Toch veerkracht naar 5-2 en 5-3. Rust. En wat zeg je dan… de kopjes omlaag….vertrouwen…denk aan de afspraken…geloof er in…In de 3e 10 minuten speelden we veel vrijer uit en kregen de overhand. 5-4, 6-4, 6-5, 7-5 en toch ook weer 8-5. Waarbij de hoeveelheid kansen voor ODO heel groot was maar je zult net zien dat ze er dan niet invallen. De laatste 10 minuten breken aan, en je vuurt ze nog een keer aan. Verbeten gaan ze de strijd aan en alles is mogelijk. Het regent nog steeds maar nu met zoveel kansen voor odo , niet voor te stellen. En ze vallen nog steeds  niet. Het wordt 9-5 en de moed zakt weg. En we weten dat er ook dagen zijn waar het niet lukt.

Verloren…..geen kampioen, concurrent Dijkvogels wint zeer ruim en is -alleen- kampioen. Wat als en hadden we maar telt niet meer. Teleurstelling en verdriet. En toch, EN TOCH: jullie kunnen trots zijn op je zelf! Als 1e jaars E pupillen zo’n dijk van een seizoen neerzetten, zo groeien…..daar heb je nu even niets aan maar die trots mag er straks zeker zijn. Die trots is er al bij jullie ouders en ons coaches. En soms is tegenslag nodig en een manier om later nog meer te kunnen winnen…

wij hebben genoten van jullie dit seizoen! Nu even een weekje rust, vrijdag tentenkamp (jullie komen toch ook!!!?) dan schoolkorfbal toernooi en vervolgens 3 weken trainen op de donderdagen in de nieuwe teamsamenstellingen….