ODO E2 – Achilles (Hg) E3 (14-3)

Vandaag tegen Achilles E3. Dit team staat helemaal onderaan, maar zijn in de afgelopen maanden goed vooruit gegaan!
Voor ons zelf weer de opdracht om ook tegen tegenstanders die minder ‘lastig’ zijn, ons spel te spelen. Verdedigend, druk zetten, dat lukt jullie elke week helemaal prima, met heel veel onderscheppingen. En van daaruit zien wij als coaches dat het vervolg steeds beter gaat, als er al lange ballen zijn dan komen ze steeds beter aan en ook via de zijkanten spelen we snel naar de aanval. En dan….blijft het lastig, zeker als je niet veel weerstand krijgt, dat er direct en veel geschoten wordt. Ondanks de afspraken om geduldig te blijven. Dat is ook moeilijk. we kregen heel veel kansen en in het begin stonden zeker niet met een scherp vizier. We telden al snel minimaal 10 doelkansen zonder een rake…Daarna vielen ze wel door de korf en bouwden we een veilige 7-0 voorsprong op tot aan de rust. Na rust gingen we goed door en het lukte ook Achilles om 3x te scoren. Eind uitslag 14-3, en ja dat had veel hoger kunnen zijn maar lekker belangrijk.
Jullie zijn de trotse, ongeslagen koploper van een poule met enkele sterke tegenstanders (zoals Phoenix, Excelsior en ook de Meervogels) maar ook tegenstanders die niet zo sterk zijn. Op basis van het punten totaal kunnen jullie niet meer ingehaald worden en zijn jullie al, zoals dat heet, ‘gedeeld’ kampioen!
Hartstikke leuk maar…..we gaan natuurlijk voor een ongeslagen kampioenschap, en dat zal tegen de Meervogels (a.s. zaterdag) en Phoenix – 30 maart, niet makkelijk zijn! Van de week weer lekker trainen en we gaan er zaterdag eerst een mooie, goede wedstrijd van maken en daarna een feestje bouwen!!!