ODO 1 – Weidevogels 1 (9-13)

Op de eerste mooie lente zaterdag mocht ODO 1 aantreden tegen het geplaagde Weidevogels. De nummer laatst van de poule heeft veel last van randzaken, waardoor de focus op korfbal bij hen niet altijd 100% is. Uit hadden we de punten gepakt en voor ons was het zaak om definitief afstand te nemen van Weidevogels. We begonnen ronduit slecht. Binnen 2 minuten keken wel al tegen een 0-2 achterstand aan en aanvallend speelden we veel te gehaast en kozen daardoor niet voor de juiste schoten. Weidevogels bleef makkelijker aanvallen en wij hadden veel moeite om tot score te komen. Met rust keken we nog steeds tegen een achterstand aan (5-6). In de rust kregen we, niet meer dan terecht, een donderspeech, met als doel om in de tweede helft zorgvuldiger, feller maar vooral slimmer te gaan spelen. Direct na rust viel de 5-7 en we waren niet bij machte om het om te draaien. ODO bleef te veel de 1-tegen-1 duels zoeken en dat was hetgeen wat gisteren niet tot resultaat ging leiden. Weidevogels liep uit naar een gat van 4 en dan stond na afloop nog steeds op het scorebord. Veel boosheid en frustratie bij de spelers over het verloop van de wedstrijd, maar de enige die daar voor verantwoordelijk waren, zijn wijzelf.
Met een dramatisch schotpercentage van 11% ga je geen wedstrijden winnen en dus was een nederlaag het enige logische resultaat. Typisch maar ook ook opvallend is dat wij grote pieken hebben en diepe dalen. We zijn de enige die de koploper ONDO heeft weten te verslaan (met maar liefst 8 doelpunten verschil) en tegelijkertijd zijn we de enige ploeg die punten heeft gemorst tegen de nummer laatst, Weidevogels. Aan ons de taak om het restant van de zaalcompetitie constanter te worden en niet zo door de ondergrens te zakken. Supporters en team van de week, bedankt voor jullie support en we hopen jullie over een aantal weken weer te zien bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Korbis.