ODO 1 – DVS 69 1 (22-18)

Beste lezers,

Vorige week in de wedstrijd tegen Korbis kunnen we zeggen dat we zeker een punt zijn verloren. We konden de wedstrijd naar ons toe trekken, maar kregen dit niet voor elkaar waardoor het in een gelijk spel eindigde. Om los te komen van de onderste teams moeten we alles op alles zetten in de komende wedstrijden, te beginnen met DVS. Zij stonden 1 plek onder ons met maar 2 punten (3 punten verschil met ons). Maar als je ziet dat wij maar 5 punten uit 6 wedstrijden hebben gehaald kun je concluderen dat dat echt te weinig is. We zouden met de bovensten mee kunnen draaien en dat is ook waar we naar moeten blijven streven. De wedstrijd tegen DVS was een mooie kans om de hoop niet te laten varen en de punten in Maasland te houden. We mochten namelijk lekker in onze eigen hal spelen, dus dat was al een voordeel. Iedereen was gebrand om te winnen.

Voor de wedstrijd wees Rob ons er nog eens op hoe belangrijk het was om de punten te pakken. Het doel was om boven de 20 doelpunten uit te komen. Het hoefde geen mooi korfbal te zijn, zolang we maar zouden winnen. Verdedigend kregen we de opdracht om ‘clean’ te verdedigen, wat betekent dat we geen onnodige fouten en overtredingen moesten maken. Blijven aansluiten bij onze tegenstanders en opletten voor hun truc balletjes was van groot belang.

Ondanks dat wij de score konden openen door een korte kans van Diana was het begin erg moeizaam. We hadden moeite elkaar te vinden, moesten het tempo meer opvoeren en opletten dat we de schoten niet van te ver pakten. Na de voorsprong kwamen we hierdoor snel op een 1-3 achterstand. Dit was overigens de enige achterstand van de wedstrijd, want nadat we snel terug kwamen naar een 4-3 voorsprong hebben we het niet meer weggegeven. Het ging gelijk op en de doelpunten vielen over en weer. We kwamen regelmatig op een 2 doelpunten verschil voor, maar DVS bleef ons volgen waardoor we het niet wisten uit te breiden naar 3 verschil. We moesten door gaan en hebben het netjes uitgespeeld tot de rust. De rust gingen we in met een 10-8 voorsprong.

Met een voorsprong de rust in gaan hebben we vaker mee gemaakt, de uitdaging nu was om dit door te zetten in de tweede helft en in ieder geval dat eerste doelpunt te pakken.

Waar we in de eerste helft bleven hangen op een 2 doelpunten verschil voorsprong hadden we nu de smaak meer te pakken. We konden elkaar beter vinden en speelden de juiste mensen uit. We waren zeker beter dan de eerste helft, maar DVS bleef ons achterna zitten tot de 12-12 stand. Vanaf hier kwamen wij in een flow waardoor de doelpunten makkelijker aan onze kant begonnen te zitten en bij DVS de aanvallen steeds vaker na 1 schot afliepen. We bouwden uit naar een 15-12 tussenstand door Willem en Lennart. DVS voelde de bui al hangen en had steeds meer moeite om ons bij te houden, waardoor er andere trucjes uit de kast werden getrokken. De frustratie werd groter en het spel werd fysieker. Tegen deze trucjes hadden wij Isa als helpende hand in de verdediging, wat ze erg goed heeft gedaan! DVS kwamen nog terug tot een 16-14 en een 17-15 tussenstand. Maar hierna hebben wij het niet meer weggegeven. We vonden elkaar beter en er werd meer en slimmer bewogen. Bijna een kwartier lang heeft DVS de korf niet meer weten te vinden. Ze waren te veel gefocust op andere zaken, waar 2 gele kaarten en een rode kaart uit voort kwamen door een onnozele actie. Gelukkig lieten wij ons niet kennen, maakten we onze kansjes af en hebben de wedstrijd naar ons toe getrokken, waardoor er 4 minuten voor tijd een 22-15 voorsprong op het scorebord stond. Het voor elkaar spelen was duidelijk beter geworden, waardoor er over meerdere schijven gescoord werd. Er werd door DVS nog een paar keer gescoord, maar dat maakte al niet meer uit. De buit was binnen en ons doel was bereikt! We hebben geknokt met zijn allen en laten zien dat ook wij (in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden) de voorsprong wél kunnen behouden en dit kunnen uitbreiden tot een overwinning. Onze eerste overwinning van 2019 en wat voelt deze lekker zeg. We hadden het echt nodig en dit was zeer verdiend.

We hebben onszelf en de Hofstede alvast lekker kunnen opwarmen voor de wedstrijd volgende week tegen ONDO. ONDO staat op de eerste plek in de poule, wat voor ons nogal een verassing is gezien onze 8-16 overwinning op ONDO tijdens de eerste zaal-competitiewedstrijd. Maar dit maakt ons alleen maar meer gemotiveerd om ook deze keer ONDO met lege handen te laten zitten. Dus kom zeker kijken! Jullie support geeft ons extra kracht tijdens de wedstrijd en we willen jullie daar graag nog een keer voor belonen. 2 februari om 19:00 thuis in de Hofstede. Hopelijk tot dan!