ONDO (G) 1 – ODO 1 (8-16)

Beste lezer,

Zaterdag 24 november 2018 barstte het zaalseizoen dan eindelijk los. Na de poulewedstrijden voor de Haagse Korfbaldagen en twee oefenpotjes volgde de eerste competitiewedstrijd in het zaalseizoen 2018/2019. Hier werd toch wel naar uitgekeken door iedereen. Leuk om te vermelden dat iedere week een dubbele wedstrijd op het programma staat. ODO 1 en ODO 2 spelen tegen dezelfde tegenstanders in beide poules. Competitieronde 1 was direct een mooi affiche: ONDO – ODO. Beide selecties kennen elkaar en de Westlandhal heeft altijd een leuke ambiance om in te spelen. Ook dit jaar weer met DJ, speaker en opkomst.

De beginfase was gelijk opgaand. ONDO nam iedere keer de voorsprong, maar ODO maakte iedere keer gelijk. Na 15 minuten een tussenstand van 3-3. In het volgende kwart doorbrak ODO deze trend. Met twee rake afstandstreffers scoorde Nikki de 3-4 en 3-5. Daarnaast was de verdediging van ODO uitstekend op orde. Vanaf het beginsignaal hield iedereen zich aan het strijdplan. Aanvallend nog niet altijd even sprankelend, maar wel erg degelijk. Geduldig zocht ODO naar de juiste kansen om wél te schieten. Gedurende de eerste helft vorderde liep ODO doelpunt voor doelpunt langzaam weg bij ONDO. Willem, Wouter, Nikki, Mark en nogmaals 2x Willem bracht zelfs een 3-11 voorsprong bij rust. Een comfortabele ruststand vanuit ODO oogpunt. 3 tegendoelpunten in 30 minuten korfbal is uitmuntend. Rob bevestigde dit in de rust, maar ”wees waakzaam”.

In de tweede helft opende Nikki de score. Intussen een run van 0-10 van ODO. Na ongeveer 25 minuten doorbrak Tessa (van ONDO) de run. Achteraf gezien het enige doelpunt van deze nummer 6 van ONDO. Illustratief voor het goede verdedigen van ODO deze wedstrijd. Om de tweede helft ”saai” te noemen is wellicht wat zwaar. Echter werd het publiek niet heel erg vermaakt. ODO hoefde niet per se; ONDO kon niet of het lukte niet. Men had ook wel veel pech in de afronding gedurende de gehele wedstrijd. Het laatste kwart vielen er slechts twee doelpunten. Eindstand: 8-16.

Voor de neutrale toeschouwer was deze editie van ONDO – ODO tegenvallend. Vanuit ODO perspectief kijken we terug op een oerdegelijke en volwassen pot korfbal. Verdedigend was het strak. Slechts 8 tegendoelpunten is een goede prestatie. Aanvallend gezien was de eerste helft volwassen. Afspraken werden nagekomen en dat resulteerde in 11 doelpunten. De tweede helft is er maar 5x gescoord door ODO. Een échte monsterscore blijf hierdoor uit.

Concluderend hebben ‘we’ als ODO Selectie zijnde 2x gewonnen van en bij ONDO. 4 punten in de Westlandhal is leuk, mooi en een prima begin. ODO 2 scoorde maar liefst 26 goals en won overtuigend. ODO 1 wint met dubbele cijfers. Al met al een prachtig weekend.

Tot slot – namens de gehele Selectie – dank aan het meegereisde publiek. Leuk om te zien dat er weer velen op de tribune zaten. Zaterdag 1 december wacht de eerste thuiswedstrijd! We ontvangen dan WION 1 en 2. Om 17:50 uur start ODO 2 en om 19:05 uur ODO 1. We zien iedereen graag terug in De Hofstede! Tot dan.