ONDO (G) 2 – ODO 2 (11-26)

Beste lezer,

Nadat we vorige week ALO 2 met 23-19 terug naar Den Haag hadden gestuurd (oefenpot), gingen we vol vertrouwen de eerste competitiewedstrijd in. De derby tegen ONDO 2 stond gelijk op het programma, dus dat kon een mooie wedstrijd worden om sterk te beginnen aan het seizoen. We konden nog genieten van een wedstrijd van ODO 3 voor ons, helaas verloren zij deze. Tijdens het inschieten kwamen er Spaanse klanken uit de speakers, waardoor we (misschien wel) gelijk in de goede vibe kwamen van de wedstrijd. Het eerste kwartier ging eigenlijk alles goed wat goed moest gaan. We gaven ONDO 2 gelijk het gevoel dat er niks te halen viel tegen ons. We pakten de juiste kansen (dichterbij de korf) en we konden de rust in met een 6-15 voorsprong. Lang geleden voor ons dat we zo lekker gingen. In de rust maakte Lennart goed duidelijk dat hij in het verleden ook wel eens dik voorstond tegen ONDO in de rust, maar alsnog gelijk speelde. Aan ons was het dus om dit trauma te herstellen. Het doel was om zo min mogelijk fouten de maken en de score nog verder uit te bouwen, zodat we niet in de problemen zouden komen. Ik denk dat we dit erg goed gedaan hebben. Af en toe wat kleine foutjes, maar dit was zeker niet problematisch. Alle basisspelers hebben minimaal één keer gescoord en dat is altijd lekker. Eindstand is 11-26! Twee weken achter elkaar meer dan 20 doelpunten maken zegt wat over de progressie die wij als team aan het maken zijn. Ook verdedigend (11 doorlaten) is erg sterk. Als ik de geluiden van het publiek mag geloven was dit ook voor hen een erg vermakelijke wedstrijd. Naar mijn idee had iedereen vertrouwen in elkaar en dat was te zien. Nu is het belangrijk dat we in onze zaalschoenen blijven lopen in plaats van ernaast, dus volgende week thuis tegen WION weer een kans om het beste uit onszelf te halen. Aankomende week weer hard trainen, dan weet ik zeker dat het gaat lukken. Iedereen weer bedankt die geholpen heeft bij deze overwinning en we zien jullie zaterdag weer!