ODO 5 geeft niet thuis tegen VALTO 9.

Na twee vrije weekenden stond vandaag de eerste krachtmeting in de zaal op het programma voor ODO 5. Op het veld staan we degelijk in de middenmoot met drie winstpartijen, waarvan de laatste op 20 oktober met 14-8 tegen Paal Centraal 5. Vandaag wachtte een onbekende tegenstander in De Lier. VALTO 9 is een nieuw senioren team bij de buren wat ontstaan is uit een aantal mannen en vrouwen die al een tijdje geleden de korfbalschoenen om diverse redenen aan wilgen gehangen hadden. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dus begon het bij deze mensen weer te kriebelen. Onder hen de voorzitter van VALTO, Jan Jaap Elenbaas, die wel als de grote motor achter dit team gezien mag worden. Na de nodige trainingsuren op het veld wordt dan met ingang van de zaal in de competitie meegestreden om de punten. Aan ODO 5 om deze “oude” routiniers, die in het verleden bij HKV, Dijkvogels en VALTO gespeeld hebben, te temmen. Onder leiding van scheidsrechter Koole ging de wedstrijd van start. Het duurde ruim acht minuten voor het eerste doelpunt door de korf viel. Het was Suzan die voor ODO de score opende, maar dit was blijkbaar het goede voorbeeld voor de Lierse ploeg want ook zij wisten in de volgende aanval de korf te vinden. ODO zou nog één keer op voorsprong komen met de 1-2 van Wouter. Daarna brak er echter een heel lange periode aan waarin ODO de korf niet wist te vinden. Tot de rust wist ODO echter de score van VALTO nog wel in toom te houden, maar kon niet voorkomen dat uitgerekend de voorzitter eigenhandig zijn ploeg bij 3-2 voor het eerst op voorsprong zette. De kleedkamer werd opgezocht bij 4-2 en leek er nog niets aan de hand. ODO 5 scoort op het veld gemiddeld immers 11 doelpunten per wedstrijd.
Vandaag had ODO 5 echter een totale off-day bleek na zestig minuten spelen. VALTO 9 had in de rust de puntjes op de “i” gezet en pakte bij aanvang van de tweede helft direct door. Het gat was intussen al opgelopen tot 7-2 toen Bart, na ca 25 minuten droog gestaan te hebben, voor ons het derde doelpunt maakte. Bij de gastheren was er intussen een verse heer binnen de lijnen gekomen die bij zijn eerste schot liet zien dat hij het kunstje nog niet verleerd is. Met twee afstandsschoten vergrootte hij de voorsprong naar 9-3 en was de wedstrijd wel gespeeld. Bart zorgde met het laatste doelpunt voor ODO voor een 10-4 tussenstand en zou de thuisploeg het laatste kwartier de dienst uit maken. Marieke kwam nog wel binnen de lijnen in een poging de wedstrijd voor ODO nog vlot te trekken. Aan haar de taak om haar tante die in het verleden in Dijkvogels 1 heeft gespeeld aan banden te leggen. Het mocht echter allemaal niet baten, want VALTO 9 bleek vandaag de betere ploeg te zijn. Na de moeizame eerste helft kwam de “diesel” in de tweede helft goed op temperatuur en liep als een geoliede machine naar de 17-4 overwinning. Volgende week is er weer een oefenwedstrijd tegen WION 7 voor ODO 5 in onze “eigen” Hofstede. Deze wedstrijd start om 15:30 uur, waar we hopelijk weer wat makkelijker de korf weten te vinden en een mooie uitslag op het scorebord gaan zetten. Het is onze laatste kans om klaar te stomen voor de eerste competitie wedstrijd op 24 november tegen DES 8. Support is natuurlijk altijd welkom, dus we zien u graag op de tribune bij deze wedstrijden.