ODO 1 – KIOS (N) 1

Beste lezers,

27 oktober 2018, het was zo ver. De wedstrijd waar we niet alleen de afgelopen week, maar de afgelopen weken naartoe hebben geleefd. De wedstrijd tegen koploper KIOS. De nummer 1 met 14 punten uit 7 wedstrijden, waar wij 9 punten uit 7 wedstrijden behaalden. De laatste wedstrijd voordat we naar de zaal gaan. En als we terug kijken naar alle uitslagen van KIOS de afgelopen wedstrijden, zijn wij de enige club die met maar 2 punten verschil heeft verloren van ze. Als er dus een club uit de poule is die KIOS kan verslaan, dan zijn WIJ dat. En daar gingen we voor! De uitwedstrijd tegen KIOS hebben we met 16-14 verloren, maar beter gezegd: weggegeven. We lieten ons meeslepen in de negativiteit en het fysieke spel van KIOS, waardoor we het onszelf onwijs lastig hebben gemaakt. We wisten dus in ieder geval waar we op moesten letten.

Voor de wedstrijd kregen we te horen dat “KIOS de champagneglazen bij ODO alvast wilde vullen en er dus zeker van waren dat ze hier de punten zouden pakken”. Dat tegendeel moesten we even bewijzen.

We begonnen de wedstrijd aanvallend sterk en scherp. Er was veel strijdlust te zien en een hoog schotpercentage. Iedereen ging er meteen 100% voor. Verdedigend daarentegen begonnen beide vakken slapjes, voornamelijk qua aansluiting met de tegenstander. Dit zorgde ervoor dat KIOS ons nog enigszins makkelijk voor kon blijven. Toch bleven we door gaan! We speelden de juiste mensen uit, maakten gebruik van onze snelheden, zochten onze tegenstanders op de juiste momenten op en toen ook het vak van Mark, Lennart, Nikki en Cynthia de korf had gevonden (wat aan het begin van de wedstrijd nog moeizaam ging), begon KIOS hun spel constant aan te passen. Hieruit volgde dat KIOS gedurende de wedstrijd veel aan het wisselen was. Toen wij ook verdedigend steeds scherper en meer gefocust werden, kwam de score in ons voordeel te staan en konden we zelfs een gat slaan waardoor we met een 13-10 voorsprong de rust in gingen.

Tijdens de rust vertelde Rob dat hij erg blij was met de manier waarop wij onszelf terug hebben geknokt en dat we dit moesten blijven volhouden. Maar de uitspraak “Ik ben een coach, dus ik heb altijd wat te zeiken” (tegeltje!) bevestigde onze gedachten: we waren er nog niet. Tweede helft moesten we meer druk geven op onze eigen tegenstander in plaats van op de ballijnen, aangezien KIOS veel gebruik maakte van de tweede kansen en de kansen rond de korf.

Met dezelfde strijdlust hebben we de tweede helft doorgeknokt. We bewaarden de rust, aanvallend door het weer opnieuw op te zetten zodra het even niet liep en verdedigend door ons niet uit het veld te laten slaan door fysiek gedrag. We lieten hun zeuren tegen de scheidsrechter en wij hielden netjes onze mond. We hebben de tweede helft de voorsprong niet meer weggegeven en konden zelfs tot twee keer toe uitbreiden naar 4 doelpunten verschil (15-11 en 18-14). Toen we een beetje begonnen weg te zakken werd precies op het juiste moment een time-out ingezet, waardoor we allemaal weer even op scherp stonden en elkaar nog extra konden oppeppen. 10 minuten voor het einde stonden we 18-14 voor, een heerlijke stand voor ons, maar toch wisten we dat we tot de laatste seconde door moesten gaan. KIOS wist nog 3 schoten te scoren, waardoor het weer onwijs spannend werd. Want met een 18-17 stand op het scorebord en de vele kansen die KIOS nog had, was het de laatste minuut extra billenknijpen. Gelukkig floot de scheidsrechter af en konden wij ons geluk niet op. GEWONNEN!! Niets anders dan “Kippetjesvel”. We hebben deze wedstrijd korfballend en op een volwassen manier gewonnen. We hebben laten zien dat we onwijs zijn gegroeid als team en dat we veel weerbaarder zijn geworden, dus deze overwinning hebben we echt verdiend! We hebben KIOS zonder punten, maar wel met een rode kaart naar huis gestuurd en na de zaal pakken we de rest van de poule. Met een heerlijk gevoel kunnen we ons nu gaan voorbereiden op het zaalseizoen, wat ook een leuke uitdaging gaat worden.

Nog een speciaal bedankje voor de grote opkomst van het publiek. Jullie aanwezigheid heeft ons veel steun gegeven en daar zijn we jullie onwijs dankbaar voor. Wij hopen dat jullie net zo van deze overwinning hebben genoten als wij en dat we jullie in de zaal weer mogen verrassen! Na een lange oefenperiode met onder andere de HC-Cup spelen we 24 november onze eerste competitiewedstrijd uit bij ONDO ‘s Gravenzande. Hopelijk tot dan!