ODO 1 – Rapid 1 (11-11)

Op een prachtige, hete zaterdagmiddag halverwege oktober! mocht ODO het opnemen tegen Rapid. Voor mij geen onbekende, want een aantal seizoenen geleden speelden wij tegen hen onder leiding van Dirk Sercu en promoveerde deze club naar de overgangsklasse. Tijden veranderen en nu mochten we in de tweede klasse strijden om twee belangrijke punten. Bij winst zouden we een gaatje van 4 punten slaan, bij verlies zouden we toch ook weer van onderaf weer meer druk gaan krijgen.

De eerst helft was niet om over naar huis te schrijven. De eerste paar aanvallen waren nog wel gevaarlijk en goed opgezet, maar we waren totaal niet scherp in de afronding.Na een klein kwartier spelen stond er 3-3 op het scorebord.
Verdedigend hadden beide vakken het prima voor elkaar, maar aanvallend hadden we het erg lastig. Met name het tweede aanvalsvak, met Mark/Lennart/Nikki/Cyncthia, had moeite om de rebound goed in te vullen. Hierdoor hadden we teveel aanvallen hadden met 1 of zelfs 0 doelpogingen. Rob begreep om tactisch te wisselen en wisselden Diane en Cynthia van vak, om met Diane meer rebound te kunnen verzorgen in dat vak. Scoren deed ODO echter niet meer en Rapid wist nog 1 doelpunt te maken, door net voor rust een strafworp te benutten.

In de rust zaten er 8 spelers met een gezicht als een oorwurm in de kleedkamer en een coach die duidelijk maakte dat op deze wijze we geen 2 punten zouden gaan halen. Voor rust was ook Twan er al in gekomen voor Mark om meer rebound te hebben en hij beloonde zichzelf en de ploeg door net na rust de 4-4 binnen te schieten.
Mark was inmiddels voor Willem in het veld gekomen, die na een botsing een verzwikte enkel had opgelopen.
Rapid pakte door na de 4-4 en door drie doelpunten op rij sloegen zij een gat naar 4-7. Tinus had inmiddels het veld betreden om Twan te vervangen en hij viel zeer verdienstelijk in. Hij tekenende met een prachtige doorloop voor de 5-7. Willem kon na een paar minuten ijzen en een ingetapete enkel weer zijn rentree maken en nam zijn vertrouwde stek in het vak van Wouter en Jenny weer in. Wouter had inmiddels zijn schot gevonden en schoot de 6-7 binnen. Echter kwam Rapid snel weer op twee doelpunten verschil. Tinus, met zijn tweede treffer, zorgde weer ervoor dat ODO aanhaakte, maar Rapid sloeg voor de laatste keer een gaatje (7-9). Door goed opgezette aanvallen konden we Wouter in stelling blijven brengen en hij schoot ODO met twee treffers op rij op gelijke hoogte. Helaas konden we niet doordrukken en mochten wederom in de achtervolging na de 9-10 van een dame van Rapid. Waar beide ploegen in de eerste drie kwartier nauwelijks tot scoren kwamen, zo snel vielen de doelpunten in het laatste kwartier. Lennart zorgde via een afstandsschot voor de 10-10. Met nog twee minuten te gaan pakte Rapid voor het laatste keer een voorsprong, 10-11. Door niet in paniek te raken en een goede aanval neer te zetten was het voor ons de kunst om voor de gelijkmaker te gaan. Na een schot van Wouter, brak hij meteen door naar binnen voor een doorloopbal, maar werd onreglementair gestopt door zijn tegenstander met een strafworp als gevolg. Willem pakte deze laatste strohalm met beide handen aan en zorgde voor 11-11.

Met nog 30 seconden te spelen kreeg Rapid nog 1 aanval om de winnende te maken. Echter floot de scheids snel voor een aanvallende overtreding en kreeg zelfs ODO nog de mogelijkheid om 2 punten te pakken, misschien wel te stelen. Een grote kans achter de korf was helaas niet aan ons besteed, waardoor de scheids affloot bij een 11-11. Teleurstelling en opluchting vochten om voorrang. Teleurstelling dat we ons normale niveau niet behaald hadden, te weinig hadden gescoord en een punt dus laten liggen. Echter als we naar het scoreverloop kijken mochten we eigenlijk blij zijn met 1 punt, want we hebben in de gehele wedstrijd niet 1 keer voor gestaan.

Na afloop kon de grote groep supporters, jong en oud, die ons gesteund hadden tijdens de wedstrijd, genieten van een heerlijke broodje hamburger met friet en sla. Supporters, top dat jullie weer goed hoorbaar en zichtbaar waren langs de lijn. Dit helpt enorm, helemaal als het, zoals gisteren, niet zo soepel loopt als dat we willen. Ook de kookcrew complimenten voor het lekkere eten, waardoor we toch nog konden genieten van het behaalde puntje.