ODO D1 kampioen!

Het was een prachtige zomerse dag in oktober, waar ODO D1 kon bewijzen dat zij de kampioen van de poule werden. In het achterhoofd wisten we natuurlijk dat Weidevogels ook kampioen zou kunnen worden, maar we waren vooral gefocust op onze eigen wedstrijd. De zenuwen waren aanwezig bij de kinderen, dus het is belangrijk dat je van te voren snel die zenuwen van je af rent. Het voorbereiden voor deze wedstrijd werd serieus gedaan door de kids van de D1. Ik blijf genieten van deze voorbereiding, omdat je dan echt goed kan zien dat de kinderen alles willen doen behalve verliezen.
De wedstrijd begon al snel met twee geweldig uitgevoerde doorloopballen van Dana, waardoor we al iets meer adem konden halen. Het rondspelen en het voor elkaar spelen ging in de eerste minuten veel goed. Ook in de verdediging bleven we wel scherp, waardoor we uiteindelijk in de eerste helft maar twee door lieten. De ruststand was 2-2 (meer een voetbaluitslag)
Zeker in de aanval was er veel meer te halen in de eerste helft. We bleven veel naast elkaar stil staan, waardoor we de tegenstanders het erg makkelijk maakten. Er moest meer beweging komen in het spel en we moesten meer durven.
In de tweede helft begonnen we al iets sterker. Toen er meerdere goals werden gescoord door Dana en toen er twee prachtige strafworpen er in waren gelegd door Willem en Gian, maakten we pas het verschil wat al veel eerder had kunnen gebeuren. Doordat we al zo’n groot verschil hadden gemaakt, konden we in de laatste minuten al een klein beetje feest vieren. Ook dan is het nog belangrijk om die concentratie nog te houden. Aan het eind nog twee doelpunten tegen, maar wat maakt dat nu uit in zo’n wedstrijd. ODO D1 wint met 7-4 en is gedeeld kampioen geworden samen met Weidevogels!
Ik heb oprecht genoten van de wedstrijden waarbij ik aanwezig ben geweest. De kinderen hebben een geweldige prestatie neergezet en dit hebben ze verdiend. Ouders, bedankt voor de altijd trouwe support! Reserves, bedankt dat jullie er waren! Nikki, bedankt dat jij altijd aanwezig bent geweest, je bent een geweldige coach! Ik kijk nu al uit naar het zaalseizoen, waarin we weer keihard gaan werken om die overwinningen binnen te slepen. Tot de volgende keer!