ALO E2 – ODO E1 (3-14)

Dit weekend speelden wij alweer de laatste wedstrijd op het veld. We waren ingedeeld bij KVS, Die Haghe en ALO. De eerste wedstrijd van dit seizoen hadden we het nog lastig. Allemaal nieuwe kinderen bij elkaar: hoe ga je dan aanvallen, wat gaan we doen in de verdediging? Iedere wedstrijd hebben Martijn en ik jullie zien groeien. Dat was erg leuk om te zien. We hebben geleerd hoe we insnijden voor elkaar en hoe we in de verdediging goed moeten staan. Dit kwam allemaal samen in de wedstrijd zaterdag tegen ALO. We waren wat laat aangekomen in Den Haag, maar begonnen wel heel fel aan de wedstrijd. Dit keer kwamen we zelfs voor het eerst dit seizoen in de eerste helft al op een voorsprong! We speelden leuk samen, met z’n allen. De ene was supergoed in het onderscheppen van ballen, de ander in het verdedigen en de andere weer in het maken van doelpunten. En alle drie de kwaliteiten zijn even belangrijk. Bo mocht ook nog even met ons meedoen. Dit was heel fijn, want daardoor konden Pien en Noah even rustig aandoen, zodat zij hopelijk in de zaal weer helemaal fit zijn. De tweede helft ging het allemaal wat moeilijker, want ALO ging wat beter verdedigen. Maar toch bleven we scoren. Uiteindelijk hebben we 14 of 15-3 gewonnen (er was wat discussie over de stand). In ieder geval een mooie en terechte overwinning. En fijn voor de coaches en ouders dat het een keer niet spannend was. Over de ouders gesproken, erg leuk om te zien hoeveel mensen iedere week komen kijken en hoe positief (!) iedere keer het hele team wordt aangemoedigd. Zo zien wij het graag. Komende weken gaan we lekker trainen en over ruim een maand hebben we de eerste wedstrijd weer in de zaal.