ODO 1 – KZ Danaïden 1 (15-11)

Op een mooie zonnige dag met een graad of 20 mochten we na twee weken weer lekker thuis spelen. Het was dan ook gelijk een belangrijke zaterdag, want als we de winst zouden pakken konden we boven in mee gaan draaien. Verlies je, dan ga je automatisch een paar plekken naar beneden. Dit zou erg zonde zijn, want wij horen als je kijkt naar onze kwaliteiten echt in de top 3 thuis.

Tijdens het praatje hebben we het gehad over de omgang met je vak tijdens spelveranderingen. Hier hebben we deze week fel op getraind en je merkte dat het onduidelijkheid los maakte bij iedereen.
Dit positieve gevoel namen we mee naar vandaag: Lekker thuis, Jenny haar verjaardag, het publiek en met name heel veel jeugd waar aan je toch het goede voorbeeld kan geven door vandaag plezier en beleving uit te stralen. En niet te vergeten aldus de coach: “We moeten er voor zorgen dat we thuis ongeslagen zijn, dat tegenstanders hier naar toe komen met het idee niet te kunnen winnen.”

De wedstrijd begon met een scherpe start, maar helaas was daar wel het eerste doelpunt voor de tegenstander. Na wat langere aanvallen kwamen we op een 4-1 voorsprong. Hierdoor vroeg de coach van KZ gelijk een time-out aan. KZ had deze time out duidelijk even nodig en kwam scherper terug. Dit resulteerde daarna in een gelijke stand van 4-4. Er kwam een matige fase vlak voor rust. Een fase waar in KZ behoorlijk veel van spelers wisselde en wij hier op in moesten spelen, maar tot op dat moment nog geen gebruik van hadden gemaakt. Dit deed mij denken aan vorige week tegen ZKC, waarbij ze het spel ook wilde omgooien. Hier kwam weer het stukje van de training aan bod. Het leren te kunnen anticiperen op je tegenstander, het vak waar je tegen loopt en het spel wat ze spelen…
Maar gelukkig hebben we onszelf niet in gevaar gebracht en bleven we toch met twee punten voorsprong elkaar aanmoedigen en steunen. Ruststand 7-5.
In de rust hebben we gesproken over de veranderingen in het spel en maakte we opnieuw een plan. Het gaf als resultaat een hele goede tweede helft. We speelde de juiste personen uit, gaven goede druk, hier en daar nog wat domme foutjes door stippen maar verder hebben we het heel volwassen uitgespeeld. Het telkens uitlopen naar 4 punten voorsprong gaf ons veel vertrouwen. Ook merkte ik dat we, vergeleken met vorige week, elkaar echt aan het steunen waren. We moedigden elkaar aan vanuit het andere vak en we zorgden in beide vakken voor veel communicatie.

De eindstand was een verdiende 15-11. Niet veel gescoord maar wel ontzettend goed verdedigd. We hebben veel druk gezet en dan hoef je de 20 niet perse te halen.
Supporters, reserves, coaches, teambegeleiders, verzorgers, filmers, scheidsrechter, tegenstanders, publiek bedankt en tot volgende week op de Baanderheer voor weer een heerlijk wedstrijdje thuis om 16:00 tegen RAPID!