ODO E2 – ONDO (G) E3 3-3

Na de goede wedstrijd tegen Valto vorige week, waar jullie heel geconcentreerd en fanatiek eigenlijk heel weinig kansen gaven aan Valto in spel en kansen, deze week tegen ONDO E3. In de zaal speelde dit team tegen onze E1 en vorige week wonnen zij toch wel enigszins verrassend van Fortuna E3, de kampioen uit onze zaalcompetitie.
Nu het bleek al snel dat ONDO een pittige tegenstander is. Zij verdedigen heel erg strak, waardoor het gooien van de bal heel erg bemoeilijkt wordt. Hun handen zijn dan heel erg dicht in de buurt van de bal. Lastig, maar zeker niet zo dat dat een probleem hoeft te zijn. En snelle jongens waardoor ze eigenlijk op de uitbraak spelen; maar ook via de doorloop bal (en dan heel vaak vlak langs de aangever erlangs proberen te komen….wat vaak een snijden is.
Maar zelf zaten we qua concentratie en fanatisme niet goed in de wedstrijd. En dan wordt het wel lastig…..Veel onnodig balverlies, minder goed gegooide ballen, af en toe je tegenstander kwijt zijn. En dan is het lastig spelen. ONDO zelf had wel een aantal kansen en kwam op een gegeven moment met 2-3 voor. In onze aanval gingen jullie teveel proberen om met een aangever en op de doorloop te spelen. Dat is een mooie manier maar als je niet vrijkomt dan zou je na een paar keer weer iets anders moeten proberen. De bal weer rond spelen en vanuit die beweging andere kansen maken. Dat lukte niet helemaal en daar gaan we meer op trainen! Gelukkig maakten we nog wel gelijk en dat was dan ook de einduitslag.

Tot op de training!!

Rob