ODO 5 – DES (D) 7 (12-9)

ODO 5 wint inhaal wedstrijd tegen DES 7.

De zaalcompetitie loopt naar zijn einde, maar ODO 5 had nog een inhaal wedstrijd te spelen tegen DES 7. Het lukte niet om deze in een weekend te plannen, dus werd er op donderdag avond ruimte gemaakt in “de Hofstede”. Koen was er vanavond voor het eerst weer bij na zijn stage in Nieuw-Zeeland en de dames werden weer aangevuld met Margot, Xaviënne en Joyce. De kampioen is helaas al bekend in de poule dus is het hoogst haalbare de tweede plaats. Deze is nu in handen van ODO 5, maar voor aanvang werd deze nog gedeeld met Excelsior 6.
Helaas moest ik het begin van de wedstrijd missen, omdat ik eerst mijn eigen training moest afwerken. Toen ik de zaal betrad was de wedstrijd al tien minuten oud en bleek ODO 5 niet op mij gewacht te hebben. Er stond al een 2-1 voorsprong op het scorebord en niet veel later maakte Joyce, één van de gastspelers van vanavond, er 3-1 van. DES kreeg echter meer grip op ODO en wist halverwege de eerste helft weer op gelijke hoogte te komen bij 3-3. Ook bij DES liep trouwens een bekend gezicht in het veld. Anne Vermeer speelde vanavond in een voor haar vertrouwde omgeving tegen veel oude bekenden. De gasten uit Delft namen het initiatief over van ODO en kwamen na twintig minuten op voorsprong bij 4-5. Margot kwam binnen de lijnen voor Xaviënne en wist met haar eerste schot de gelijkmaker door de korf te gooien. Helaas viel er toen een lange doelpuntloze periode voor ODO, waar DES dankbaar gebruik van maakte. Mede door een goed verzorgde rebound en veel inzet wisten zij de ruststand op 5-7 te zetten.
ODO zat duidelijk niet lekker in de wedstrijd, want de uitwedstrijd in december werd nog gewonnen met 8-11. Er moest dus nog wel even gas gegeven worden door de Maaslanders om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bij de start van het tweede bedrijf was dit nog niet helemaal tot de ODO spelers doorgedrongen, want binnen twee minuten had DES de voorsprong vergroot naar 5-8. Dit bleek de wake-up call bij ODO, want Margot, Wouter, Joyce en Celine zorgden ervoor dat vier minuten later weer een 9-8 voorsprong op het bord stond. Het aanwezige publiek ging zich nu ook een beetje roeren, wat de ploeg goed deed. Het bal tempo ging omhoog en er konden nu meerdere schoten per aanval genomen worden. Margot en Nathan zorgden halverwege de tweede helft voor een 11-8 voorsprong en leek het doelpunten festijn te kunnen beginnen. Helaas voor het publiek wist ODO 5 dit tempo niet de hele tweede helft vast te houden en werden de doelpunten in deze fase weer erg duur. Ook de gasten hadden door de verdedigende druk van ODO moeite om de korf te vinden. Zij zouden hun tweede en laatste doelpunt in de tweede helft vanaf de strafworpstip maken. Met nog negen minuten op de klok zou ook ODO hun laatste doelpunt maken. Margot, de topscoorder van vanavond, zette met haar vierde doelpunt de eindstand op 12-9. Beide ploegen gingen er nog wel vol energie in om de score op te voeren, maar de korf bleek vanavond een lastig te vinden doel. Scheidsrechter Wim, die vast wel eens lastiger wedstrijden te fluiten heeft gehad, maakte een einde aan deze sportieve wedstrijd. Met deze overwinning nestelt ODO 5 zich alleen op de tweede plaats voor de titel “best of the rest”. Zaterdag speelt ODO 5 hun laatste zaalwedstrijd van dit seizoen om 15:35 uur in Vlaardingen in sporthal “Westwijk” aan de Floris de Vijfde laan. De thuiswedstrijd in januari was een prooi voor ODO 5 en werd ruim gewonnen met 17-9. Behaalde resultaten in het verleden zijn echter geen garantie, dus hoopt ODO 5 dat er weer wat publiek bij hen komt kijken voor de nodige support.