Nieuwerkerk A2 – ODO A1 (9-16)

Deze week stond er een wedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma. Nieuwerkerk is de nummer 7 van de competitie en op papier dus goed te doen. Maar ze hadden in onze hofstede al laten zien dat ze geen overwinningen cadeau geven. Na een rit naar Nieuwerkerk aan de Ijssel, waar de één wat langer over deed dan de ander, konden we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd. In de kleedkamer werd gezegd dat we verdedigend moesten durven sluiten en aanvallend slim en effectief moesten korfballen. Iedereen had er vertrouwen in, na de knappe overwinning van vorige week op titelkandidaat Phoenix, dat we deze keer met een iets ruimere marge van Nieuwerkerk zouden winnen. Maar net als thuis begon de wedstrijd moeizaam. Aanvallend lag het baltempo te laag en was de afronding ondermaats. Verdedigend waren het vooral alle overtredingen die ervoor zorgden dat we niet weg konden lopen bij Nieuwerkerk. Bij rust hadden we 6 goals tegen (waarvan 5 vrije ballen!) en hadden we er zelf 7 gescoord. Na rust gingen we beter spelen en scoorde we gemakkelijker, de aanvallen liepen steeds vloeiender en verdedigend gaven we steeds meer druk. Mede door de goede invalbeurten van de B1-ers was 15 minuten voor tijd wel duidelijk dat de 2 punten mee gingen naar Maasland. Met nog een mooie goal van Sam in de laatste minuut van de wedstrijd werd de eindstand bepaald op 9-16. Een uiteindelijk ruime overwinning waardoor we zaterdagavond 2 plekken hoger stonden. Alle reserves en supporters bedankt. Op 10 maart hebben we nog wat goed te maken tegen DES en dan eindigen we netjes in de bovenste helft van de competitie.