Dijkvogels F1 – ODO F1 (5-9)

Na de sterke pot van vorige week tegen ONDO, was nu Dijkvogels de tegenstander. Dijkvogels is altijd een lastige tegenstander. Zij spelen vaak al erg mooi rond en weten elkaar goed de bal aan te gooien. Dat is echt mooi om te zien. Dat goed vrijlopen en overgooien moest ODO F1 vandaag ook weer laten zien, want daar valt echt nog veel winst te behalen. Daarnaast spraken we af om net zo fel als vorige week te beginnen. Dat was lastig, bleek al snel. Dijkvogels speelde weer erg goed de bal naar elkaar over en omdat ODO vaak (veel) te langzaam achter de tegenstander aanliep, gaf ODO te makkelijk kansen weg. Dijkvogels scoorde snel de 1-0. Gelukkig wist Duncan binnen 1 minuut de stand weer gelijk te trekken. Na nog een doelpunt van de tegenstander en daarna Minke met de 2-2, waarbij helaas de bril van Juliette sneuvelde, werd de 1e rust ingegaan met 2-2. De 2e 10 minuten was ODO gelukkig iets scherper en wisten Duncan, Frodo en Romae (jaaaa, Romae, alweer!!!) te scoren. Gelukkig waren er mooie aanvallen bij, waarbij de bal over meerder schijven werd gegooid, waaruit een doelpunt werd gescoord. Dat is echt klasse, dit willen we graag zien! Rust 4-5. Na rust kabbelde de wedstrijd een beetje voort en was ODO beetje afwachtend en niet zo fel. Door een mooie doorloop van Duncan en een schotje van Frodo, was het na 30 minuten 5-7. De afspraak in de laatste 10 minuten was om nu echt fel te verdedigen en niet als een oude oma echter de tegenstander aan te lopen. Minke deed dat zo fel, dat de tegenstander een beetje verdrietig werd. Vervolgens had Minke precies de juiste modus te pakken en maakte het de tegenstander goed lastig, zonder overtredingen. Door beter de verdedigen en nog 2 doelpunten van Frodo werd de eindstand 5-9. Conclusie: overgooien en vrijlopen ging weer iets beter! Frodo en Duncan waren wat minder scherp in de schoten vandaag, dus het aantal doelpunten had wel wat meer gekund. Juliette, zonder bril, erg goed gespeeld, helaas dat de kansen er niet in wilden vandaag. Over 3 weken is de laatste wedstrijd tegen Meervogels. Kijken of we het Meervogels ook weer moeilijk kunnen maken!