ODO A1 – Excelsior (D) A2 (15-6)

Vandaag stond de wedstrijd tegen Excelsior A2 op het programma. Na de wedstrijd van vorige week tegen Korbis, waar we een erg goede wedstrijd hebben neergezet, wilden we ons spel wat we die wedstrijd hebben laten zien ook nu weer gaan spelen tegen excelsior. Als we zouden spelen zoals we de eerste helft tegen Korbis gespeeld hebben, zouden we de punten in Maasland houden. Alleen moesten we ook deze wedstrijd ervoor zorgen dat we niet zouden verslappen in ons laatste deel, wat nog wel eens kan gebeuren. We gingen dan ook gefocust en gericht op die twee punten de wedstrijd in. We begonnen de wedstrijd dan ook scherp, zowel in de aanval als in de verdediging zetten we erg goed spel neer. Dit was ook zeker te merken aan ons spel, het publiek en aan onze koppies (die voor de verandering een keertje echt op bleven staan) Het plezier was er bij iedereen en we speelden een goede pot. We kwamen al snel tot voorsprong, die in het verloop van de eerste helft steeds groter werd. Na mooie acties gingen we de rust in met een 11-2 voorsprong, een rust stand die we al een tijd niet meer gezien hadden aan onze kant. In de rust werd ons dan ook verteld dat we een hele goede wedstrijd aan het spelen waren, de coach was trots maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. We moesten niet vergeten de juiste mensen uit te spelen in de aanval, de bal kon vaker naar dezelfde person geplaatst worden. In de verdediging hielden we het goed dicht, we moesten dit de tweede helft doorzetten en goed die druk blijven geven. Maar het belangrijkste was dat we niet zouden verslappen deze tweede helft, en deze voorsprong niet meer zouden weggeven. De tweede helft begon, we wisten wat ons te doen stond. Excelsior wist te scoren en dit was voor ons het punt niet te blijven hangen. Die druk moesten we blijven geven en in de aanval blijven scoren. We bleven hiermee toch wat achter en wisten er niet zoveel in te gooien als in de eerste helft. Maar we bleven gaan en uiteindelijk was het genoeg. Het fluitsignaal klonk en hij was binnen! met 15-6 sloten we de wedstrijd tegen excelsior af. De punten waren nodig en nu moeten we dit blijven doorzetten. Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen Maassluis op het programma waar we wat recht te zetten hebben. Dinsdag weer trainen en dan gaan we er weer tegenaan.
Alle reserves bedankt en tot volgende week!