Fortuna/Delta Logistiek F1 – ODO F1 (16-18)

Gisteren gingen we op weg naar Fortuna, helaas zonder Romae en Juliette en zonder beer, maar met Tijn. Tijn had niet kunnen trainen van de week door ziekte en hij had al een hele wedstrijd gespeeld bij F2. De thuis wedstrijd tegen Fortuna konden we nog goed herinneren. Na 30 minuten stonden we toen 15-8 voor en werd het uiteindelijk 15-15. Wel veel geleerd door die laatste 10 minuten. De afspraak was om te zorgen om geen fouten met gooien te maken. Goed vrijlopen en op tijd gooien! Dat stuk werd uitstekend uitgevoerd! Het werd een wedstrijd met weinig gooi en vang fouten! Dat er ook goed verdedigd moest worden werd snel duidelijk. Fortuna is erg sterk in de uitbraak en kan goed diepte ballen gooien. Dus de taak aan alle 4 om eigen tegenstander uit te schakelen en GEEN ballen eroverheen te laten gooien. Fortuna was de eerste die de score opende, 1-0. Daarna zorgde Frodo en Minke in de eerste 10 minuten voor 2 doelpunten. Fortuna scoorde net iets makkelijker, 3-2 eerste rust. Daarna ging Duncan los, 4 doelpunten, waarvan 1 op fantastisch aangeven (meestappen met 1 hand aangeven) van Minke. Ook Minke scoorde een erg mooi bekeken afstandsschot. Rust 5-7. Het derde kwart was erg spannend. Duncan opende de score, 5-8, maar daarna was het Fortuna die goed terug kwam en een 11-8 voorsprong nam. Gelukkig trokken Duncan en Frodo (2x) de stand weer gelijk, 11-11, rust! Dat was even nodig, iedereen kon even bijkomen (inclusief coach en ouders). Ontzettend knap dat ODO de laatste 10 minuten zo door kon gaan. Hard werken en rustig blijven en geen fouten maken. Frodo en Duncan scoorde weer, maar Fortuna bleef ook scoren, 13-13. Daarna wist ODO een gaatje te slaan, door doelpunten van Minke, Duncan en Frodo, 14-16. Met nog 3 minuten een bevrijdende goal van Frodo (was dat die mooie lange pass van Duncan en Frodo achteruitspringend scorend?), 14-17. Via 15-17, 15-18 door Minke. Eindstand 16-18. WAT EEN WEDSTRIJD! blije koppies, rode koppies, iedereen kapot! Een hele trotse coach (die was 3 uur later nog het bijkomen!) en ouders! Tijn niet gescoord, maar geen fouten gemaakt en dat is ook een groot deel van de winst! Volgende week hoop ik weer compleet en kunnen we oefenen tegen Maassluis. Hopelijk de lijn doorzetten van geen plaatsfouten maken!

Ik heb genoten van het eerste tot het laatste fluitsignaal!