ONDO (G) A3 – ODO A2 (6-7)

Ik mocht invallen met rijden bij de wedstrijd Ondo A3 – Odo A2. Dat kwam goed uit want mijn beide kinderen speelden mee en nog wel in hetzelfde vak, daar gaat een moederhart toch sneller van kloppen 🙂
Het was een gehavend A2 met maar liefst een afwezigheid van 6 spelers ivm blessures en andere verplichtingen. Dat betekende dat de B1 moest komen opdraven. Nou had de B1 nog wel iets goed te maken van die middag. Ze hadden namelijk een “wanprestatie” geleverd tegen Ondo B3 5-5 waar eerder met 18-2 van gewonnen werd. Natuurlijk lag dit aan de scheidsrechter, maar van goed ingelichte bronnen heb ik vernomen dat heel heel veel kansen niet benut werden. Ze waren dus allemaal gebrand om deze wedstrijd te winnen. Toen ik de sporthal binnenkwam voorzag ik nog wel een logistiek probleempje. Ik had beter met een bus kunnen komen want door alle invallers en geblesseerden die meewilden was het behoorlijk proppen in de 3 auto’s die beschikbaar waren. Maar goed het was maar een klein stukje en met wat over elkaar heen schuiven konden we toch allemaal mee. De wedstrijd stond vandaag onder de bezielende leiding van een oude bekende van de A2, Mark Zegwaard, die zijn rol zonder enige gewenning direct weer oppakte. Waar de “oude coach” nog wat meer actie had willen zien de eerste helft was het voor ons op de bank actie en spanning genoeg. Odo begon met een goede opening en scoorde de 0-1. Maar Ondo en Odo waren aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op tot aan de rust 4-4. Na de rust (ik weet niet wat Mark gezegd heeft) ging Odo ineens uitlopen naar 4-7. Daarbij moet ik mijn complimenten geven aan iedereen want er werd hard gewerkt, ik heb geen wanklank gehoord en er moet niet vergeten worden dat ze nog nooit in deze samenstelling hadden gespeeld en dat was niet te zien (voor een leek dan)! Helaas kwam Ondo toch nog terug naar 6-7 maar de zenuwen werden in bedwang gehouden waardoor de punten mee naar Maasland gingen. De laatste wedstrijd eindigde nog in een 9-9 dus dit was een mooie overwinning!
De dank van de A2 gaat uit naar Liza, Gysa, Marit, Sam, Cas en Twan waarvan sommige zaterdag 3 wedstrijden hebben bijgewoond om de boel draaiende te houden en dat is top!