ODO 1 – ONDO (G) 1 (21-15)

Hallo allemaal,

Het was tijd voor de eerste thuiswedstrijd in onze vertrouwde hal en wat voor één, de welbekende streekderby tegen ONDO. We zijn het zaalseizoen niet erg positief begonnen, dus wilden het voor onszelf met zijn allen deze week weer goed maken. We hebben fel getraind en zijn aan de slag gegaan met de oude vakken waarin we op het veld gespeeld hadden.
Voor de wedstrijd zette Rob ons op scherp en vertelde dat we voornamelijk de bal het werk moesten laten doen, zodat we elkaar op die manier vanuit het spel vrij konden spelen. Ook liet Rob weten dat het belangrijk was dat we ons niet uit het spel lieten slepen door allereerst onze mond te houden tegen de scheidsrechter en ten tweede niet overduidelijk te gaan balen als het even niet loopt zoals het moet.
Met de aanmoediging van het team van de week ‘de D2’ begonnen we vol goede moed (en toch wel zenuwen) aan de wedstrijd. De score werd geopend door een schot van Willem, waarna snel een doelpunt van ONDO volgde. Het begin van een wedstrijd is voor ons altijd even wennen en het ging ook erg gelijk op. Het duurde gelukkig niet lang tot wij de smaak te pakken hadden en zo speelden we onszelf naar een 8-3 en 11-5 voorsprong. De verdediging stond als een huis, ONDO kwam moeizaam tot scoren en wij profiteerden van hun fouten. Je zag bij ONDO de frustratie groeien en het geloof steeds minder worden. Bij ons groeide het vertrouwen juist meer en meer. We gingen met een 14-6 tussenstand de kleedkamers opzoeken.
Als je onze wedstrijden vaker ziet en ODO 1 een beetje kent weet je dat we na de rust vaak een moeizame, doelpuntloze fase hebben. Rob had ons hier in de rust ook op voorbereid. En het gebeurde ook. Van 18-8 kwam ONDO terug naar 18-12. Gelukkig hadden wij de score al zo uitgebreid dat het verschil alsnog 6 doelpunten bleef, maar we maakten het onszelf wel weer even lastig. Wouter sloot onze doelpuntenreeks af met zijn 8e doelpunt van de wedstrijd! 21-15, een hele mooie uitslag! Terugkijkend naar de doelpunten is te zien dat ONDO van de 15 doelpunten er 7 heeft gescoord uit vrije ballen of strafworpen. Dit is bijna de helft en de meeste waren ook niet nodig. Maar we speelden als een team en zo zie je wat ervan komt! We mogen erg trots op onszelf zijn!

Volgende week staat de wedstrijd tegen Atlas op het programma. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij ook bij deze wedstrijd de punten gaan pakken, maar daar moeten we natuurlijk wel met zijn allen voor gaan. Om 19:50 zal deze wedstrijd beginnen.

Supporters, D2, reserves en invallers bedankt en we zien jullie hopelijk volgende week in Oost-Souburg!