ODO D3 – Die Haghe D3

Beste D3 plus toeschouwers,

Op de buienradar zag het er nog niet zo goed uit. Er werd regen voorspeld voor deze wedstrijd. Dat betekent een natte bal, waardoor het gooien en vangen extra aandacht krijgt tijdens het spel. Ook vraagt er extra aandacht voor het feit dat de D3 kampioen kon worden, als deze wedstrijd tegen het altijd lastige Die Haghe gewonnen zou worden. In deze competitie heeft ODO geen enkele steek laten vallen, want ze hebben tot nu toe alle punten in Maasland gehouden.
We wisten van tevoren wat voor tegenstanders wij zouden krijgen en daar hebben wij (Nikki en Lennart) iedereen op voorbereid. Voorverdedigen door de meiden is belangrijk, want dan kunnen de mannelijke tegenstanders niet makkelijk scoren. Verder hebben gezien in vorige wedstrijd hoe goed ODO D3 is in het samenspel en in het maken van doelpunten. Dit moesten we in deze wedstrijd weer laten zien.
In de eerste helft zie je vooral de zenuwen terug en af en toe is Die Haghe ons nog de baas. Dit ligt aan een stukje geduld wat ODO op een moment niet heeft. Veel ballen worden zonder te kijken gegooid. Toch behouden we de voorsprong met 3-2. Het gaat harder regenen, iedereen krijgt het koud maar iedereen wil er nog voor gaan. In de tweede helft is dit zeker terug te zien. Er wordt in de verdediging alles aan gedaan om het dicht te houden. In de aanval wordt er ook slimmer gespeeld, waardoor er ook meer kansen worden gecreëerd. Wanneer Demi het laatste schot erin gooit, merken we dat het lastig wordt voor Die Haghe om terug te komen. Eindstand 5-3
Het fluitsignaal gaat en we kunnen het eindelijk zeggen: WIJ ZIJN KAMPIOEN!
Uiteindelijk kregen we de medailles na de wedstrijd en werd de taart aangesneden. We zijn ongelofelijk trots op deze prestatie van de kinderen. Laten we dit succes meenemen de zaal in!