ODO A1 – Excelsior (D) A2

Vandaag was de derde wedstrijd van het seizoen. Omdat er veel regen was gevallen, was het maar de vraag of we konden spelen. Gelukkig mochten we gewoon het veld op voor een mooie pot. De voorbereiding was door de nattigheid wel wat rommeliger dan normaal, ook omdat we donderdag niet konden trainen door het slechte weer. Voorafgaand aan de wedstrijd had Erna ons het streven opgelegd om een uitslag van 14-6 neer te zetten. Wij kwamen al gauw op voorsprong maar kort daarna maakte Excelsior de gelijkmaker. Na zo’n 10 minuten kon Excelsior pas weer scoren, daarentegen hadden wij er al 5 in liggen. De hele eerste helft zijn wij de betere partij geweest en we gingen de rust met een 10-4 voorsprong in. In de rust werd ons meegegeven dat we gelijk scherp aan de tweede helft moesten beginnen, Excelsior mocht geen kansen krijgen om terug te komen. Toch duurde het 10 minuten voordat er een doelpunt viel, wel aan onze kant gelukkig. De voorsprong breidde zich uit naar 13-4, hierna scoorde Excelsior toch nog twee keer. Vijf minuten voor tijd kwam Danielle in de plaats van Iris in het veld. Dit bleek een goede wissel, want het leverde direct een doelpunt op. Uiteindelijk hebben wij terecht gewonnen met 16-6, nu staan we dus bovenaan in de competitie. Ik vind dat we vandaag goed als team hebben gespeeld en we erg trots op onszelf mogen zijn. Laten we de winst doortrekken. Komende week gaan we weer lekker trainen en zaterdag spelen we tegen DES A1 in Delft.
Over die wedstrijd mag Kim een verslag maken. Tot dinsdag!