Die Haghe D3 – ODO D3 (6-8)

Goedemorgen allemaal,
Op een regenachtige dag om 11:30 precies vertrokken we naar Den Haag om daar een wedstrijd te spelen tegen Die Haghe D3.
Het beloofde een spannende wedstrijd te worden want dit was de mede koploper van onze poule.
Door de hoeveelheid regen die was gevallen konden we het veld alleen bereiken door over kratten heen te lopen.

Maar het was alvast een leuke warming up.

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd kwamen we meteen op voorsprong door een paar mooie aanvallen. Maar al gauw scoorde de tegenstander mee en hadden we door dat we in de verdedigiging minder moesten inspringen richting de bal want ze waren slim, ze kwamen er zo langs voor de doorloopbal. Maar wij wisten daar goed op te reageren. We oefende veel trainingsvormen en maakte gebruik van onze snelheid. Van een 2-4 voorsprong door een paar mooie doorlopen van Dana, gingen we naar een 2-5 van Sven door een strafworp die hij heel beheerst nam.
Daarna kwam er onweer en keiharde regen en moesten we even naar binnen tot de bui minder was. We konden even praten over de wedstrijd en spraken af minder in te springen op de doorloop, dit deed je door als tegenstander telkens op de zelfde afstand te verdedigen. In de aanval zag het er verzorgd uit. We deden dummyballen en lange ballen, we sneden in voor elkaar en namen doorlopen. Het enige wat nog goed verzorgd kon worden was de afvang want daarmee kan je langere aanvallen spelen.
Na weer 6 minuten gespeeld te hebben gingen we de rust in met 3-5. In de rust hebben we meerdere malen benoemd hoe ongelofelijk trots we op jullie zijn. Jullie werken er echt hard voor en laten zien er als een team voor te willen gaan.
Na de rust waren de aanvallen weer prachtig en dit resulteerde tot een 3-6 voorsprong. Toen werd het 4-6 door de tegenpartij en 4-7 door Nikki en Dana. Dit moesten we vasthouden. Helaas was er bij Die Haghe een jongen die van heel ver kon schieten en de 5-7 maakte. We werden wel wat zenuwachtiger in de aanvallen en vonden het moeilijk geduld te bewaren. Door wat plaatsfouten was Die Haghe na een lange tijd de sterkere. Maar gelukkig was daar Demi die de 5-8 maakte door een mooie korte kans. Nu wisten we dat we de punten in de pocket hadden. Nog even die concentratie houden en dan konden we het feestje vieren.
De eindstand was uiteindelijk 6-8 voor ODO D3!!!! Wat een trotse ouders, opa’s, oma’s en coaches stonden er aan de kant. 😀
Bedankt allemaal voor de support en Nina bedankt voor het invallen.