ODO 2 – DSO (K) 2 (13-9)

Na een schitterend slotstuk van de A1, die in de laatste minuten toch nog een overwinning uit het vuur sleepte, mocht ODO 2 aantreden voor de eerste competitie wedstrijd van het seizoen tegen DSO 2. We kwamen, in tegenstelling tot de A1, niet lekker uit de startblokken en stonden na een kwartier spelen nog steeds zonder doelpunt. DSO wist de korf iets beter te vinden en er 3 te scoren in dit zelfde kwartier. In de eerste helft wisten we vooral aanvallend ons spel niet te vinden, gelukkig wisten we verdedigend de schade wel beperkt te houden. Wat leidde tot een 2-5 ruststand.

Voor de tweede helft hadden we de taak gekregen om alle druk/spanning van ons af te gooien en om gewoon lekker te gaan korfballen met zijn allen. Dat lukte goed, binnen 10 minuten stonden we op gelijke hoogte met DSO en wisten steeds beter ons spel te gaan spelen. Daardoor hadden we halverwege de tweede helft een voorsprong van 3 doelpunten verworven: 9-6. Echter bleef DSO ook mee scoren en kwamen ze op vijf minuten voor tijd zelfs terug tot 10-9. Wij lieten ons hierdoor niet gek maken en hadden twee minuten later het gat alweer op 3 doelpunten staan. In de laatste minuut was de eer aan Rick om vanaf de strafworpstip het laatste doelpunt erin te gooien. 13-9.

Ondanks de moeizame eerste helft, hebben we ons goed hersteld en volgens mij een terechte overwinning gepakt op DSO! Volgende week staat de wedstrijd tegen WION op het programma, aan Isa de taak om daar een mooi verslag van te maken.