Nieuwerkerk D1 – ODO D1 (3-3)

Zaterdag mochten we al vroeg op pad naar Nieuwerkerk. Naast Naoh (knieblessure), is Juliette ook voorlopig uitgeschakeld, met haar been tot boven de knie in het gips. Superleuk dat Noah en Juliette allebei bij de wedstrijd waren zaterdag! En gelukkig wil Fleur de komende wedstrijden mee doen (ik kan nu alvast verklappen dat ze het fantastisch deed). De afgelopen wedstrijden hebben ons geleerd dat we mee kunnen doen op dit niveau. Alleen moeten we in de aanval meer kansen gaan creëren. Dat het verdedigend wel goed zit, dat hebben we zaterdag weer kunnen zien. Aanvallend was het weer moeizaam in het begin. We creëerden een paar kansen, maar de bal wilde nog niet in de korf. En kwamen we weer achter, 2-0. Gelukkig kwam ODO steeds meer in het aanvalsspel en werden we steeds gevaarlijker. We gingen rusten met 2-1 door een mooie doorloop van Lotte. Vooral de 2e helft kregen we meer kansen dan de tegenstander. Na 3-1 achter, wist Minke 2x te scoren en stond het 3-3. De laatste paar minuten lukte het helaas niet om de vele kansen tot een doelpunt om te zetten en na een bloedstollend einde (ten miste dat vonden de coaches) eindigde de wedstrijd in 3-3. Maar het 1e punt in de hoofdklasse is binnen. ODO D1: GEFELICITEERD!!!. Zeer verdiend!