ODO 1 – Paal Centraal 1 (22-17)

Beste lezer,

Afgelopen zaterdag mochten de selecties van ODO en Paal Centraal de degens kruisen. Voor mij persoonlijk wellicht de leukste wedstrijd van het jaar. Ik heb afgelopen twee jaar in de selectie van Paal Centraal gekorfbald. Dit maakt zo’n wedstrijd extra mooi, want alle spelers in het veld zijn bekenden.

In de tweede klasse ( 2F ) is de strijd voor een veilige plaats nog in volle gang. Paal Centraal staat met twee punten onderaan, waarna WION (4 punten) en Korbis (5 punten) volgen. ODO stond aan het begin van deze wedstrijd op een vijfde plek met 6 punten. Deze wedstrijd was dus een klassieke vierpunts-wedstrijd. Bij winst van Paal Centraal zou het verschil nog twee punten zijn. Bij winst van ODO zou het gat vergroot zijn naar zes punten. Kortom, een belangrijke pot.

De volle Hofstede en het geweldige team van de week moesten de eerste tien minuten van de eerste helft wachten op actie. Na een moeizame openingsfase kwam na drie minuten Paal Centraal met 0-1 voor. Pas na ruim negen minuten wist ODO de openingstreffer te maken (1-1). Na een versnelling en een aantal goede aanvallen wisten beide ploegen tijdens de daaropvolgende vijf minuten vaker de korf te vinden. ODO trok aan het langste eind en sloeg een gat van drie doelpunten, 6-3.

De slot fase van de eerste helft was rommelig. Deze fase werd getypeerd door slordig balverlies, onhandige aanvallende kansen en ontbrekende scherpte. Paal Centraal eindigde de eerste helft met een hoopvolle 10-9 achterstand.

Na een goed verzorgde rust met drinken, mandrijnen en een peptalk, waren we klaar voor de nog te beslissen wedstrijd. Thanks Remco, Gerard en Leon! Paal Centraal startte sterk aan de eerste helft waardoor ze na een tweetal minuten op 11-11 kwamen. Kort hierna volgde een doelpuntenserie van Paal Centraal waardoor ze na zes minuten in de tweede helft met 11-13 voorstonden. Deze achterstand leek ODO wakker te schudden, want na deze tweepuntsstoot wist ODO veerkrachtig te reageren en zette de tegenaanval in. Na over en weer scoren was de wedstrijd 10 minuten voor tijd met 16-16 nog niet beslist. In de slotfase bleek ODO te sterk te zijn voor Paal Centraal. In een tijdsbestek van drie minuten wist ODO viermaal te scoren, waardoor de stand op 20-16 kwam. De laatste minuut bleek nog goed te zijn voor een drietal doelpunten, waardoor de wedstrijd in een 22-17 resulteerde.

De wedstrijd is als een golfbeweging voorbijgegaan. Beide teams waren tot de laatste vijf minuten aan elkaar gewaagt. Paal Centraal en scheidsrechter bedankt voor de sportieve pot. Publiek, bedankt voor jullie aanwezigheid. Het is genieten om voor een volle zaal te spelen. Tot slot wil ik ook de enthousiaste F’jes bedanken. Wat leuk om met jullie op te lopen en samen met jullie de wedstrijd te winnen.

Met nog zes wedstrijden te spelen lijkt er een verdeling te zijn ontstaan in poule 2F. Voor de koppositie strijden op dit moment Maassluis (14), Vitesse (12) en Twist (11). Gedeeld vierde staan Reeuwijk en ODO (8). Korbis (5), WION (4) en Paal Centraal (2) sluiten de ranglijst.

Komende zaterdag wacht de selectie van ODO een tweetal wedstrijden tegen de selectie van Twist (Vlaardingen). ODO 2 speelt om 17:50 uur tegen Twist 2. ODO 1 speelt om 19:05 uur tegen Twist 1. Hopelijk kunnen we naast een bezoekje aan de McFlurry ook vier punten vanuit Vlaardingen mee naar Maasland nemen.