ODO 2 – Twist 2 (13-17)

Beste lezert,

We hadden nog wat goed te maken tegen Twist. De uitwedstrijd op het veld was niet van een al te hoog niveau vanaf onze kant, deze verloren we dan ook met 15-11. Dit kwam vooral de onhandige overtredingen die we toen maakten, waardoor we de Vlaardingers te veel cadeaus gaven. Aan ons dus ook de opdracht om dat deze keer niet te gaan doen, ook al zitten we in de Sinterklaastijd. Hierover gesproken, afgelopen dinsdag hebben we onder het genot van heerlijke zelfgebraden hapjes onze Sinterklaasavond gevierd met de selectie. Iedereen (lees: De Sint) had zijn stinkende best gedaan om een mooi stukje proza op papier te zetten en had daar ook een passend cadeau bij gekocht. Een erg geslaagde avond als je het mij vraagt en goed voor de teamgeest uiteraard. Donderdag hebben we dubbel zo hard getraind om ons klaar te stomen voor de wedstrijd die komen zou.

Wout startte, na zijn avontuur in Zuid-Afrika, voor het eerst weer in de basis. Aan het begin was één ding gelijk duidelijk; het lukte ons niet om de bal gemakkelijk in het  mandje te gooien. De aanvallen zelf waren zeker niet slecht. Het belonen ontbrak alleen (niet voor het eerst bij 2). Op een gegeven moment kwamen we zelfs op een 1-6 achterstand. Gelukkig kwamen we tegen de rust aan weer een beetje in de buurt.  De tweede helft begon wel aardig, maar over het algemeen domineerde Twist 2 de wedstrijd. Na wat wisselingen bleven we nog steeds helaas achter de feiten aanlopen, aangezien de schade in de eerste helft al te groot was. De tegenstander bleef meescoren, mede door toch ook weer een hoop vrije ballen, wat natuurlijk jammer is. De terechte winnaar van de avond was Twist, eindstand 13-17.

Ik denk dat het duidelijk was dat we vandaag een off-day wat betreft kansen afmaken hadden. Dat gaat elke ploeg in onze poule wel krijgen. Dus dat is mooi, hebben wij die dag alvast weer gehad, kunnen we meteen door naar volgende week. Dan krijgen we Vitesse uit Barendrecht op bezoek. Dit gaat weer een mooie wedstrijd worden, aangezien we kans hebben tegen elke tegenstander in deze poule. Zoals Lennart aangaf in het praatje voor de wedstrijd; we zijn erg gegroeid als team. Aan ons rest de taak om dit volgende week in de Hofstede voor het Maaslandse publiek te laten zien! Reserves en publiek bedankt, we zien jullie graag volgende week weer. Zelfde zaal, zelfde tijd.