ODO 1 – IJsselvogels 1 (11-17)

Beste lezers,

Normaal gesproken komen we alleen op de donderdag voor de training eerder bij elkaar om de aankomende wedstrijd te bespreken, maar aangezien de afgelopen wedstrijden niet bepaald in ons voordeel zijn geëindigd was het deze week nodig om ook op de dinsdag even de tijd met elkaar extra te benutten. Koppen bij elkaar: wat is er gebeurd? Hoe kwam dit? Hoe pakken we het weer op? Iedereen baalde ervan en dat is eigenlijk ook wel weer goed voor de teamspirit, want we zijn allemaal bereid om tot het einde door te blijven gaan. “Pak het vertrouwen met het vak en het team weer op wat in de eerste wedstrijden te zien was, help elkaar, praat met elkaar en vier de doelpunten!”
Met deze strijdersmentaliteit hebben we hard getraind en waren we gefocust op de wedstrijd tegen Ijsselvogels. Zij stonden namelijk samen met ons onderin op 2 punten. We wisten wat ons te doen stond.

Voorgaande wedstrijden was het voornamelijk de eerste helft waarin we niet scherp begonnen, waardoor we eigenlijk te laat in de wedstrijd kwamen. Dit ging tegen Ijsselvogels beter. We kwamen snel op een 4-0 voorsprong en genoten van ieder doelpunt. Wel waren we erop gefocust dat alles nog kon gebeuren, dus we moesten door blijven knokken. In de verdediging was het voorverdedigen de belangrijkste opdracht. Toen Ijsselvogels ook eenmaal het gat van de korf had gevonden kropen ze steeds dichterbij, waardoor we met een 10-9 tussenstand de rust in gingen.

De rust was een kantelpunt, dus over de tweede helft kan ik kort zijn. De overtuiging leek weg te zijn, we verslapten en maakten hierdoor ook onze kansen niet af. Waar Ijsselvogels er nog 8 scoorden, maakten wij er nog maar 1..

We hebben onszelf tekort gedaan, onnodig. En waar het aan ligt? Ik denk dat iedereen wel met die vraag in zijn/haar hoofd zit, maar niemand het antwoord weet. Het belangrijkste nu is dat we ons focussen op de wedstrijd tegen Tilburg volgende week, thuis, op ons eigen terrein, met hopelijk weer veel publiek. We hebben de punten hard nodig.

Supporters, team van de week en reserves bedankt.