WION 1 – ODO 1 (18-17)

Beste lezer,

Vorige week hebben we de eerste 2 punten binnen gesleept na hard knokken. Dit voelde goed, smaakt naar meer. De hele week hebben we goed getraind en naar vandaag toegewerkt. Vertrouwen gekweekt voor de wedstrijd. Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Wion op het programma. Op naar Rotterdam, waar als eerste het 2e mocht aantreden. Deze toppers hebben een hele goede overwinning geboekt. Wat mij aan de kant opviel was plezier, beleving en ook hard werken voor en met elkaar. Ik heb met veel plezier naar jullie wedstrijd gekeken. Top ODO 2! Houd dit vast.

Daarna was het zaak aan ons om ook 2 punten mee naar Maasland terug te nemen. De boodschap van Leon vandaag was trek die lijn van de vorige wedstrijd door. De inzet die we hebben getoond, moeten we ook vandaag weer uit de kast halen. Communiceer met elkaar, durf druk te geven in de verdediging. Aanvallend willen we veel kansen nemen. Diep inspelen, snel invullen en gelijk een goede kans nemen. Vervolgens veel beweging na het schot en gevaarlijk zijn op de tweede kans. Zorg ook dat er herhaald kan worden. Met deze woorden begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Al vrij snel wist Wion twee keer tot scoren te komen. Vervolgens kwamen we gelijk en ging het tot een minuut of 12 gelijk op tot 4-4. Daarna wist Wion een gaatje te slaan en stond er na 22 minuten spelen een tussenstand van 8-4 op het scorebord. Door doelpunten van Willem en Rick gingen we rusten met een tussenstand van 9-7.

In de eerste helft hebben we veel te kort geschoten, er was weinig beweging na de schoten. Duels gingen verloren en we liepen achter de feiten aan. Belangrijk was dat we de inzet terug wisten te vinden van vorige week, onszelf herpakken en ervoor gaan! Met volle overtuiging. Er was met twee punten achterstand nog niks verloren. Helaas was het weer Wion die als eerst twee keer tot scoren kwam. 11-7, nog steeds was alles mogelijk, maar we moesten wel beter gaan spelen met z’n allen. En vooral beter gaan schieten en onze kansen afronden. Met vlagen hebben we onszelf weten te herpakken. We hebben onszelf terug geknokt tot 13-13. Nog 11 minuten op de klok. Na 14-14 en 15-15 was het toch weer Wion wat een gat van twee doelpunten wist te slaan en een voorsprong van 17-15 wist te pakken. Opnieuw moesten wij het gat dichten. Mark was vandaag weer even terug op zijn vertrouwde plek en schoot de 17-16 binnen. Direct gevolgd door een doelpunt van Wion. Deze zou ons uiteindelijk de das om gedaan hebben. Wij waren wel degenen die het laatste doelpunt van de wedstrijd voor onze rekening zouden nemen. 18-17. We hebben nog wel een aanval gehad om gelijk te maken, echter de scheids had een erg korte 1 minuut. Helaas, geen punten. En dat is zuur. Heel zuur! Zeker omdat we het spel van vorige week niet hebben weten vast te houden. We hebben niet genoeg gescoord vandaag, waar we wel de kansen hadden om te scoren.

We zullen als team de koppen bij elkaar moeten steken, de schouders eronder zetten en hard trainen aankomende week. De scherpte van de trainingen zullen we mee moeten nemen de wedstrijden in. Duels aan gaan, volle inzet tonen en met z’n allen werken voor elkaar. Verder denk ik dat we vooral bezig moeten zijn met onszelf naar een hoger niveau tillen in plaats van ons druk te maken om zaken waar we geen invloed op hebben. Met deze ingrediënten zullen we volgende week op bezoek gaan bij onze buren uit Vlaardingen: Twist. We zijn gebrand om te winnen. We kunnen alle support heel hard gebruiken. ODO 2 mag om 14.00 uur aantreden, waarna bij ODO 1 om 15.30 het eerste fluitsignaal zal klinken.

Tot zaterdag! De mooiste dag van de week ?