ODO E1 – Fortuna/Delta Logistiek E1 (10-9)

Afgelopen week op het leuke toernooi bij Albatros waren we ze al tegengekomen.  Leuke wedstrijd, maar het ging nog niet om de punten.

Vandaag wel, de eerste kraker. Qua poule indeling kunnen we echt niet hoger in Nederland dus er zitten best wel sterke teams in onze poule! Fortuna heeft een leuk, zeer technisch vaardig team met spelers die uit alle hoeken en gaten kunnen schieten en scoren, en een dame die al de mooiste doorloopballen maakt, in jaren nog niet gezien. Ook wij hebben goede spelers en proberen het spelletje ‘compleet’ te spelen – bij onderschepping door tegenstander direct druk zetten en de lange bal er proberen uit te halen; 1 op 1 veel druk zetten en onder de korf voor stappen; bij balbezit via de zijkant weg, een enkele keer lange bal. En proberen via rond de korf te spelen, lansen te creëren. Dat alle smet een ongekende vechtlust. De wedstrijd begon en het was duidelijk dat Fortuna er direct lekker in zat en ODO nog niet. Aan ODO zijde wat onwennig en toch ook niet geconcentreerd. Met als resultaat een terechte 0-2 voorsprong voor Fortuna. Na 10 minuten even de koppen bij elkaar en langzaam maar zeker groeide ODO in de wedstrijd. Via 1-2, 1-3 en 2-3 werd er om en om gescoord en tot 2-4 bleef Fortuna aan de goede kant. We bleven doorgaan/niet opgeven en kwamen gelijk bij 4-4 en vanaf dat moment telkens een voorsprong voor ODO tot 7-7 . Fortuna nam het weer over en leidde met 7-9, een echt kantelmoment in de wedstrijd. De ruggen werd nog rechter gezet en jullie bleven knokken met een enorme vechtlust. 9-9 en 9-9 en zelfs 10-9 voor ons met in de slot minuut kansen voor beide teams om de eindstand te veranderen. Het bleef 10-9 voor ODO. Een erg leuke en spannende wedstrijd van beide zijden, waar de ouders na afloop even aan het zuurstof moesten en Fortuna begrijpelijk even kapot zat. Complimenten voor beide teams om er zo een mooie wedstrijd van te maken! En dank aan de uitstekend leidende scheidsrechter Marco v/d Beukel.