ODO E2 – Dijkvogels E1 (8-8)

Vandaag dan de returnwedstrijd tegen De Daaik. In de heenwedstrijd een 5-5 gelijkspel (met kansen op meer) met bij vlagen gewoon heel erg goed spel. Nu in de brandende zon, tegen de medekoploper. Sam en ik waren benieuwd hoe jullie ermee om zouden gaan. De spanning zat er flink op (bij winst al minimaal gedeeld kampioen) maar zoals altijd……de wedstrijd begint op 0-0. Het spel was wat onrustig en vooral heel erg klein, met zelfs af en toe de bal overgeven aan elkaar (..) Maar ook heel veel kansen, ook voor Dijkvogels. Een mooi technisch schot van Tijn betekende de 1-0. Na de 1e 10 minuten een stand van 1-1.  We bleven foutjes maken en klein spelen waardoor Dijkvogels vaker balbezit kreeg dan we zouden willen. Een achterstand van 1-3 werd 2-4 bij rust en dat geeft natuurlijk ook extra spanning. Uit de zon, flink drinken en proberen met een paar tips de boel op de rails te zetten, houden. En er in blijven geloven….! Snel werd het 3-4 en 4-4 (speciale vermelding voor Juul) en het spel ging nog steeds heen en weer. Via 5-4 naar 5-6, weer een achterstand. Rust voor de laatste 10 minuten. we kwam toch wel beter in het spel en maakten snel gelijk door een mooi schot van Minke. Er werd om en om gescoord en naar het einde werd het bloedstollend, niet alleen door de warmte. Elke treffer van Odo werd beantwoord door de tegenpartij en vlak voor tijd scoorde Frodo (al weer zijn 5e van de wedstrijd!) en dachten we de buit binnen te hebben. In de allerlaatste seconden een strafworp voor Dijkvogels die terecht werd ‘doorgefloten’ omdat de actie eindigde in een doelpunt…eindstand 8-8 en de grote winnaars waren zowel Dijkvogels, ODO, als het publiek. Het was misschien niet allemaal even goed maar wat werd er gestreden voor de overwinning door beide teams. Een terecht applaus van het publiek voor jullie allemaal! En wat fijn dat we ook een goede, strenge scheidsrechter hadden die alles in goede banen leidde.

en wat nu? Qua verliespunten staan we gelijk met Dijkvogels. Zij moeten nog 2x tegen ONDO, wij nog 1x tegen Weidevogels. Bij winst in die laatste wedstrijd op 15 Juni zijn we minimaal gedeeld kampioen, dus we gaan ervoor!