ODO B2 – Valto B3 (10-1) knappe overwinning!

Als invalcoach voor Willem en Wouter die zelf vroeg moesten spelen, stond mijn telefoon vol met berichten van de coaches over de opstelling, hoe het spel gespeeld moest worden, etcetera. In het praatje vooraf toch een beetje onwennig, je kent iedereen maar kan je de juiste toon raken? Nu, daar hoefde ik mij geen zorgen over te maken. Maakt niet uit of het praatje het was of niet, jullie gingen denderen van start met goed, verzorgd spel en dan sta je als invalcoach toch ook wel heel erg te genieten hoor. Ik had wel wat wedstrijden gezien maar zo.. Er werd fel, en goed gespeeld en de kansen vlogen ons om de oren. en die werden ook benut, de ene nog mooier dan de ander. Met gave doorloopballen, keurig afgemaakt. Wat leuk om dan langs de lijn te staan. Met rust 7-0 voor en wat zeg je dan? Tja, ge zo door en beloon je zelf door er (nog) meer kansen in te gooien bijvoorbeeld. Stel je zelf als doel om gene doelpunt door te laten en er minimaal nog 10 in te gooien…
De 2e helft begon en wat het ook was, het lukte niet zo goed als in de 1e helft. De inzet was er wel maar het lukte net even niet. Met als gevolg nog steeds veel gemiste kansen (nu veel meer dan raak) maar ook slordige passes. En je weet, het sluipt er toch in als het zo makkelijk gaat qua stand en spel. Maar jullie bleven er voor gaan en ondanks het tegendoelpunt (..) er ook nog 3 te scoren. De meelevende ouders slaakten af en toe een luide zucht door het missen van de vel kansen maar genoten ook.
Eindstand 10-1 en wat zijn jullie toch een leuk team. Genoten!. En dan wordt je ook nog bedankt voor het coachen. Hoe leuk. #trots op jullie