ODO 1 – ONDO (G) 1 (18-22)

Een volle hofstede, twee ploegen die dolgraag willen winnen, aan elkaar gewaagd zijn en wel vaker goede wedstrijden tegen elkaar op de mat hebben gelegd. Alle ingrediënten om het publiek te vermaken waren afgelopen zaterdag aanwezig en uiteindelijk kreeg het publiek ook een leuke, spannende, veelzijdige wedstrijd voorgeschoteld. De allereerste zaal wedstrijd van dit seizoen werd ook afgewerkt tegen ONDO, in de westlandhal te ‘s Gravenzande. Toen overklaste ODO de thuisclub in de beginfase en won het de wedstrijd met 16-8. Na deze wedstrijd krabbelde ONDO op en ging het zijn wedstrijden winnen met als resultaat een eerste plaats in de 2e klasse I. ODO daarentegen speelde wisselvallig en wist maar 7 punten te verzamelen.
Met dit in het achterhoofd begon ODO de wedstrijd tegen ONDO flitsend. Binnen tien minuten stond een 4-0 voorsprong op het scorebord, door doelpunten van Willem en Lennart. Daarna werd ONDO wakker en begon het mee te scoren. Een doelpuntrijke eerste helft was het gevolg van twee aan elkaar gewaagde ploegen die het gat van de korf makkelijk vonden. ODO ging rusten met 12-8. In de rust werd nogmaals duidelijk gemaakt dat de punten pas aan het eind van de wedstrijd worden verdeeld en dat we nog een helft moesten knokken om de punten in Maasland te houden. Helaas verliep de tweede helft iets anders dan gehoopt. ONDO ging scherper schieten en kon vaker herhalen door de goed verzorgde rebound. ODO zette hier te weinig tegen over. Er werd aanvallend te onrustig gespeeld en de ODO spelers wisten elkaar niet meer goed te vinden. Hierdoor werden de aanvallen van ODO korter en pakten we minder goede schoten. ONDO kwam hierdoor steeds wat dichterbij en wist het door 7 doelpunten op rij op voorsprong te komen met 16-18. Deze klap kwam ODO helaas niet meer te boven. ONDO speelde de wedstrijd rustig uit en wist de voorsprong nog iets te vergoten naar 18-22. Uiteindelijk erg jammer dat deze wedstrijd zo kantelde in het voordeel van ONDO, want ODO was lekker op stoom de eerste helft…

Volgende week dan maar weer vlammen tegen WION. Ook dat is weer een belangrijke pot, aangezien WION 1 puntje voorstaat op ODO. We spelen dan uit, om 17.00 in de WION hal. Supporters en team van de Week, weer bedankt voor jullie aanmoedigingen!