ONDO (G) E3 – ODO E2 (6-16)

Gisteren was trainer Rob de Portugese hoofdstad onveilig aan het maken en had mij gevraagd om de E2 een keertje te coachen, want ook Sam kon niet bij de wedstrijd zijn. Natuurlijk, wilde ik dat.
De tegenstander was ONDO E3 waar de eerste wedstrijd van de competitie met 14-9 van gewonnen werd, maar misschien goed om te zeggen dat we toen op driekwart van de de wedstrijd nog met 8-6 achterstonden. Dus makkelijk zou het niet zijn om de punten naar Maasland te halen.
E2 had zich heel goed in het hoofd geprent dat aan de buitenkant gegooid moest worden en zeker niet alle ballen dwars door het midden. We begonnen supergoed en superfel. Ik wist niet wat ik zag en ook ONDO schrok van zoveel felheid en wil om de ballen te pakken. De scores konden niet uitblijven en dat deden ze ook niet, met het wisselen stond het 4-0 voor ODO. Na de wissel, Tijn erin Frodo eruit, ging ODO goed door al werd ONDO, vooral door de meiden, wel gevaarlijker. Gelukkig bleef ODO fel en vooral goed met elkaar spelen. Dus de rust werd in het fraaie zonnetje met 7-2 voor ODO gehaald. Als coach hoefde ik weinig te zeggen, vooral doorrrrgaaaaan. Opvallend was dat ik voor rust maar 2 verkeerde ballen telde. En dat is de laatste weken wel eens anders geweest, gelukkig maar voor Rob dat scheelt burpjes.
Na de rust ging Romae eruit en Frodo er weer in en ook ONDO wisselde door. De eerste tien minuten na rust werd het nog wat lastiger. ONDO wist er 4 te scoren, vooral een van de meiden was gevaarlijk. Maar ODO deed ook nog steeds perfect mee en wist er ook 4 te scoren. Daarom was het na 30 minuten 6-11. De laatste wissel, Minke eruit en Romae weer binnen de lijnen. Het slotstuk van de wedstrijd was weer helemaal voor ODO. We wisten er nog maar liefst 5 bij te maken zonder een tegendoelpunt. Dus de uitslag viel heel erg hoog uit met een dikke 6-16 overwinning.
Als coach ben ik heel erg trots. Alle spelers hadden gescoord, veel doelpunten uit overspelen. En in de verdediging maar een paar kleine ” aan de verkeerde kant staan” foutjes. Minke vond ik opvallend goed en sterk onder de korf spelen en nog paar keer scoren ook, Tijn is in een paar weken al een echte verdedigende bikkel geworden en maakte een hele mooie goal, Romae stofzuigde de ballen in het hele veld op en gaf ze netjes bij ODO-ers af en gaf zichzelf gewoon een doelpunt aan, Juliette stond na beetje wennen hele tijd bovenop haar grotere dame en scoorde een prachtgoal en maakte een strafworp feilloos af en Frodo was een plaag voor de lange heer van ONDO en had zijn schot meegenomen met 8 mooie goals als gevolg.
Volgende week tegen kampioen Avanti. Ik durf te wedden dat jullie het ze veel lastiger gaan maken dan in de wedstrijd in Pijnacker.