Avanti/Flexcom E1 – ODO E2 16 – 3

Vandaag dan tegen Avanti E1. 2e jaars E-tjes die dus al een jaar verder zijn, ook in korfbalontwikkeling. Zonder Sam (moest zelf spelen), Juliette en Minke en met Jordy en Wende die wel mee wilden na hun eigen wedstrijd in de E3. Al snel bleek dat we de bal moeilijk naar elkaar toe kregen. Goed en fel vrij lopen, uitstappen en goed strak gooien lukte niet of niet helemaal en Avanti zat er goed boven op. Daardoor raakten we de bal elke keer weer snel kwijt en moest er ook hard gelopen worden om te corrigeren. En dat kost heel veel energie. Avanti had veel balbezit en wist daar ook goed mee om te gaan om kansen te creëren en benutten. Er werd al weer beter verdedigd maar het laatste stapje dichterbij lukte niet bij iedereen. Bij rust was het al 9-1 voor Avanti. De gezichten in de rust spraken boekdelen, sip en rood van de inspanning. De stand is dan eigenlijk niet belangrijk, wel dat je leert en ziet hoe het anders zou kunnen. En jullie gingen wel door! In de 2e helft lukte het toch om meer ballen wel goed te gooien en kregen we ook kansjes. En scoorden toch nog 3 keer. Avanti wist uit de vele kansen nog 7 keer te scoren. Een grote uitslag, op dit moment is Avanti een maatje te groot. we hebben genoeg om op te trainen en de volgende keer met Minke en Juliette erbij wil ik het nog wel eens zien!