ODO 5 blijft ongeslagen kampioen!!

Het kampioenschap was vorige week al binnen gehaald door ODO 5 door de directe concurrent voor de 2e keer te verslaan en ODO 5 door niemand meer in te halen was. Er moest echter nog één wedstrijd gespeeld worden tegen DES 8, waar op 30 sept met 18-15 van gewonnen werd. ODO 5 wilde maar al te graag ongeslagen blijven, dus wist het wat hen te doen stond. Kwam de regen vorige week nog met bakken uit de hemel, vandaag werd er met een heerlijk najaarszonnetje op de bol aan de wedstrijd begonnen. Met Janny en Diana intussen als vaste dames naast Vera en Celine in de basis werd de eerste aanval gespeeld door Janny, Vera, JP en Wouter. Met flinke verdedigende druk werd DES van scoren afgehouden en wist Wouter na een minuut of drie de score te openen. Janny en Nathan zorgden ieder met twee treffers voor een 0-5 tussenstand halverwege de eerste helft. DES had het nog steeds moeilijk met de druk die hen opgelegd werd, waardoor er nog steeds een 0 voor hen op het bord stond. Deze zou er bij het rust signaal van scheidsrechter den Besten nog staan. ODO 5 had toen de score al opgevoerd tot acht met doelpunten van Wouter, Bram en Diana.

Na de thee bleef ODO 5 de druk er vol ophouden. Er waren bij het praatje in de rust met coach Bram blijkbaar afspraken gemaakt over het eerste tegendoelpunt, want men bleef strak verdedigen. Margo, die halverwege de eerste helft het veld betrad voor Vera, wist als eerste na de thee de korf te vinden. Na 43 minuten spelen was het dan eindelijk zover dat ook voor DES de 0 van het bord verdween. Ik begreep dat Bram dit een rondje ging kosten. De marge van negen werd weer in dezelfde minuut hersteld door het doelpunt van Celine en Nathan maakte er tien van. Langzaam maar zeker sloop er toch wat nonchalance in het spel van de kampioenen, waardoor DES meer kansen kreeg en in de gelegenheid gesteld werd om meerdere schoten per aanval te nemen. Na de periode van wat grappen en grollen werd het laatste kwartier weer serieus gekorfbald door ODO 5 en de druk weer opgevoerd in de verdediging. DES wist hierdoor nog maar één maal te scoren, terwijl ODO 5 met de doelpunten van Janny en Diana de eindstand op 6-14 zette. ODO 5 haalt met deze overwinning het maximaal aantal punten en is de terechte najaar kampioen. Het veldseizoen zit er nu op en gaan we toewerken naar de zaalcompetitie. Hierin treffen we in Twist 6 en AVANTI 9 twee bekenden uit de veldcompetitie. VALTO 6 is ook weer van de partij en Excelsior 6, WION 5 en DES 7 zijn de andere tegenstanders. Eerst even genieten van een korfbal loze periode en dan zullen we zien wat het zaalseizoen ons brengen gaat.