Twist 6 – ODO 5 (6-16)

ODO 5 VELDKAMPIOEN NAJAAR 2017!

Door een vijfde overwinning op rij heeft ODO 5 het kampioenschap in de voorlaatste speelronde veilig gesteld. Bij Twist was het na een 3-5 ruststand een duidelijke overwinning voor blauw-witten: 6-16.

Beste lezer,

Met een kleine competitie voor de zaalperiode was er de gelegenheid om kampioen te kunnen worden in het najaar 2017. In de voorbereiding werd er geoefend tegen Twist 5; met succes werd een leuke pot neergezet en gewonnen. Voorafgaand aan de competitie was een stiekeme hoop zachtjes wel eens onderling uitgesproken. De tegenstanders leken op papier ook wel te doen. Maar goed, eerst zien en dan (pas) geloven. De eerste twee competitiewedstrijden waren beide thuis. Twist 6 moest eraan geloven met 17-13 overwinning voor ODO 5. Met dankzij het duo Diana/Emma die ‘on fire’ waren deze match. Op 23 september werd Avanti 9 verslagen op het prachtige en nieuwe center court: 16-7. Wederom veel doelpunten! Een derde en lastige uitwedstrijd volgde op een doordeweekse woensdagavond. Niet de meest ideale wedstrijden. Een wedstrijd waar alleen het eindresultaat belangrijk was, werd in een spannende en chaotische slotfase gewonnen met 9-12. Wat volgde was DES 8. Een tegenstander waar menig ODO 5-speler nog wel eens ‘s nachts van wakker schrikt. Een nederlaag om 12 uur ‘s nachts in de zaal kostte vorig seizoen de zaaltitel. In de thuiswedstrijd op veld 2 werd er wederom veel gescoord door ODO 5. Door wat slordigheden bleef het qua scores een wedstrijd, maar 18 goals zorgde voor een prima overwinning: 18-15. Diezelfde speeldag bleek Twist 6 in de laatste seconde te hebben gewonnen bij Avanti. Hierdoor werd zaterdag 7 oktober 2017 met een vet rode pen omcirkeld in de agenda. De kampioenswedstrijd.

Om 16:15 uur vertrok ODO 5 naar Vlaardingen. Concurrent Twist 6 de tegenstander. Helaas niet heel best weer. Grijs, koud, nat. Echter, dit ging ODO 5 niet tegenhouden voor haar missie. Een toch wel valse start volgde met een 2-0 achterstand. Gelukkig een snelle reactie met twee goals van ODO 5. Een stroeve eerste helft bleef wel aanhouden. Toch het weer? Groot veld? De tegenstander? De kleedkamers werden opgezocht met 3-5 ruststand. Of het de thee was (ik denk van niet) of de magische woorden van onze coach Bram (ik denk het wel), de tweede helft was aanzienlijk beter. Het waren twee snelle (en platte) doelpunten direct na rust voor 3-7 tussenstand na 38 minuten. Achteraf makkelijk praten, maar zelf het ik toen wel de zekerheid dit het niet meer fout zou gaan. De resterende minuten in de tweede helft volgde leuke aanvallen. Veel kansen. Mooie combinaties en veel verschillende doelpuntenmakers. Ik denk dat we in de tweede helft hebben laten zien wie de terechte kampioen is. Bij een 6-16 stand was het definitieve fluitsignaal om de champagneflessen te mogen ontkurken. Bloemen en medailles namens de TC (waarvoor dank namens ODO 5). Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma bij DES voor spreekwoordelijke kers op de (kampioens)taart.

Ten slotte rest een hele rits dames bedankt te worden voor het aanvullen van ons team. Zonder jullie geen wedstrijden en zeker geen kampioenschap. Daarom dank aan (niet op alfabet): Diana, Emma, Xavienne, Janny, Joyce, Judith, Kim, Ilse en Helen. En excuses wanneer ik iemand vergeten ben. Ook dank aan Claudia die de wekelijkse puzzel heeft weten te op te lossen.