Erasmus 1 – ODO 1 (16-22)

Hallo allemaal,

Na de mooie opening van het veld afgelopen week, werd er weer hard getraind om de stijgende lijn door te zetten. Tegen WION viel op hoe snel je gewend raakt aan het kleine veld, dus werd er donderdag op groot veld getraind. Met als doelstelling weer 4 punten voor de selectie te behalen. De tegenstander van deze week: RSKV Erasmus. Als bestuurslid van deze vereniging toch wel een gekke gewaarwording om tegen deze ploeg te moeten spelen.

ODO 2 nam erg vroeg de aftrap bij RWA en kwam terug met een mooie overwinning en 2 punten. Er restte ons 1 taak, winnen! Eenmaal aangekomen op het veld bleek de wedstrijd vóór ons afgelast waardoor er genoeg ruimte was om warm te lopen en in te schieten. Tijdens het praatje werden we erop gewezen scherp te beginnen, om snel de voorsprong te kunnen pakken. In mijn hoofd legde ik mijn bestuurstaak even aan de kant, en focuste me op de wedstrijd.

We startten wat stroef waardoor na 10 minuten 5-5 op het scorebord stond: het moest scherper. De periode hierna kwamen we in het spel dat we wilde spelen waardoor er met mooie combinaties snel gescoord werd. Na 25 minuten was het gat geslagen: 12-6. In de rust kwam Rob met een duidelijk doel: zo doorgaan, en 26 doelpunten behalen. De tweede helft verliep stroever, Erasmus kwam meer in zijn spel en werd gesteund door de vele toeschouwers. We wisten echter het verschil te behouden. Het collectieve schotpercentage van 25% zorgde uiteindelijk voor 22 doelpunten, waarmee we naar mijn mening voor een wedstrijd op groot veld zeker tevreden mogen zijn. Met een eindstand van 22-16 liepen we dan ook tevreden het veld af. Publiek en reserves bedankt, leuk om te zien dat er weer zoveel mensen mee waren gereisd! Na de wedstrijd werd er gezellig nog een drankje gedaan, waarna de WOS belde voor een interview (al was ik zelf een beetje sprakeloos).

In de poule is het gat met de onderste ploegen geslagen. We staan bovenaan met Tilburg en GKV met 8 punten uit 4 wedstrijden. Komende week komt GKV naar ons nieuwe veld. Het beloofd een pittig spektakel te worden! Ik hoop dan ook weer veel toeschouwers langs de kant te zien!